SanatateStil de viata

Descoperă informații importante despre un azil de lux. Tot ce trebuie să știi înainte de a lua o hotărâre

În cazul în care cineva drag ție, un părinte sau un bunic, ți-a spus că își dorește să fie internat într-un azil de lux, ori ai auzit chiar tu despe această posibilitate și te-ai gândit ca ar fi soluția perfectă, astfel încât persoana dragă să aibă parte de îngrijirea necesară și să se simtă bine, trebuie

Descoperă, în rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi despre azilele de bătrâni, dar și de ce ar trebui să ții cont pentru alegerea azilului potrivit, astfel încât seniorul să se bucure de confortul dorit și de îngrijirea de care are nevoie!

Cum știi dacă un azil de lux este soluția de care are nevoie persoana dragă la care te gândești?

În cazul în care seniorul nu și-a exprimat singur această nevoie sau dorința de a fi internat într-un azil de lux, este indicat să ții cont de mai multe lucruri înainte de a-l sfătui să ia acest aspect în calcul. În plus, ai grijă la felul în care îi comunici această idee, pentru a nu se simți marginalizat sau chiar abandonat. Așadar, dacă seniorul întimpină dificultăți atunci când dorește să realizeze anumite activități, aceasta variantă este de luat în calcul:

  • În cazul în care seniorul nu își poate face cumpărăturile și nu își poate găti;
  • În cazul în care, deși susține contrariul, acesta nu se alimentează;
  • Nu mai are puterea de a se ocupa așa cum ar trebui de igiena personală și nici de curățarea corespunzătoare a casei;
  • Seniorul are tendința de a neglija tratamentul indicat de medicul specialist;
  • Se simte singur, nu are prieteni și nu socializează, iar starea lui de spirit nu pare a fi prea bună.

Cum ar trebui să discuți cu seniorul acest aspect?

Ai o atitudine caldă, pozitivă, și încearcă să îi prezinți avantajele de care se poate bucura. Este foarte important ca acesta să nu se simtă ca o povară și că în acest fel doriți să scăpați de responsabilitatea morală de a-l îngriji. De asemenea, este important să cunoască facilitățile de care se poate bucura și chiar să vizitați împreună mai multe locuri, oferindu-i posibilitatea de a alege azilul care îi place și în care s-ar simți confortabil.

Clădirea azilului de bătrâni – ce trebuie să ofere și cum ar trebui să arate?

Observă aspectul clădirii atât în interior, cât și în exterior, deoarece acest lucru spune multe lucruri despre conducere și despre personalul angajat. Este important ca dormitoarele să fie dotate  cu tot ce este necesar pentru confortul seniorilor. Curățenia din toate spațiile este, de asemenea, un aspect deosebit de important. În plus, un spațiu verde în care seniorii se pot plimba, relaxa și socializa, până la diferite activități plăcute pe care aceștia să le poată întreprinde, toate vin în construirea unui mediul plăcut și confortabil pentru orice senior.

Cum trebuie să fie personalul instituției?

Observă comportamentul personalului atunci când vizitați un azil de bătrâni. Este important ca acesta să fie răbdător, prietenos, dispus să ajute oricând. Această muncă este despre umanitate și despre bucuria și satisfacția de a ajuta, nu este un loc de muncă la fel ca oricare altul. În plus, personalul trebuie să fie cald, politicos, pentru ca rezidenții să se simtă confortabil! Într-un azil de bătrâni profesionist, personalul poartă uniforme cu ecusoare pe care este notată numele fiecăruia și funcția.

Ce fel de îngrijiri medical ear trebui să poată asigura un azil de bătrâni?

Începând de la simpla administrare corectă a medicamentelor pe care seniorul trebuie să le ia, în doză potrivită, la intervale corecte de timp, conform indicațiilor medicale, și până la gestionarea practică și corectă a urgențelor medicale, toate trebuie asigurate de către un azil potrivit. În plus, este important ca personalul să se ocupe și de programarea vizitelor necesare la medicul specialist, în funcție de necesitate și chiar pentru controale de rutină.

Batranetifericite.ro este site-ul în care vei descoperi locul ideal, amenajat special și dotat astfel încât seniorii rezidenți să se simtă cât mai confortabil! Ia în calcul aspectele prezentate mai sus și vizitează camin de batrani preturipentru a putea alege confortul și îngrijirea necesară pentru cei dragi!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: contact@batranetifericite.ro

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close