Sanatate

Implanturile dentare: ce sunt și ce beneficii îți oferă pe termen lung?

Implanturile dentare sunt soluții moderne, fiabile și practice, la care poți apela cu încredere atunci când, fie din cauze naturale, fie în urma unui accident ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți.

Datorită modului în care a avansat medicina în ultimii ani, astăzi îți poți completa dantura fără probleme, urmând ca apoi să te bucuri din nou de o masticație corectă, dar și de un zâmbet strălucitor. Află din rândurile de mai jos principalele elemente pe care trebuie să le cunoști despre implanturile dentare, însă, înainte de a păși în cabinetul stomatologic.

Implanturile dentare – descoperă ce sunt

Pentru început, este bine să înțelegi că implanturile dentare sunt, de fapt, stâlpi ori cadre metalice care îți sunt introduse prin gingie direct în osul maxilar. În acest fel, medicii de specialitate pot să așeze deasupra dinții artificiali, în funcție de varianta pe care o preferi. Mai exact, despre implanturi putem spune că sunt suporturile stabile, pe care apoi se ,,construiește” până când obții dantura completă pe care ți-o dorești din nou.

Ce tipuri de implanturi ai la dispoziție?

În funcție de rezultatele pe care ți le dorești, poți alege dintre:

  • implanturi intraosoare – acestea îți sunt inserate pe cale chirurgicală direct în osul maxilar. Mai apoi, atunci când țesutul gingival se vindecă, vei avea nevoie de o nouă intervenție medicală care presupune ancorarea unor stâlpi de implanturile originale. La final, de acești stâlpi se atașează dinții artificiali, sub formă de punți ori de proteze dentare
  • implanturi subperiostale – constau în cadre metalice, pe care medicii ți le inserează în osul maxilar sub țesutul gingival. Atunci când gingia ta se vindecă, cadrele metalice se fixează în os, urmând la final să montați aici dinții artificiali.

Cât timp durează aplicarea implanturilor?

Cu toate că nu există un răspuns ferm la această întrebare, pentru a-ți face o părere despre întreaga procedură pe care o vei urma, ia în considerare următoarele:

  • primul pas pe care trebuie să îl faci este să mergi la un consult: medicul are nevoie să vadă cum se prezintă cavitatea bucală, unde trebuie să lucreze, precum și dacă există resturi dentare ce trebuie eliminate;
  • gingia trebuie să fie complet vindecată înainte de aplicarea bontului protetic;
  • imediat după aplicarea implantului propriu zis, ai nevoie din nou de câteva zile în care gingia să se vindece, pentru ca mai apoi doctorul să poată aplica puntea ori proteza, îmbrăcând astfel dintele.

Per ansamblu, aplicarea unui singur implant poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de modul în care reacționează organismul tău.

Care sunt avantajele de care te bucuri când apelezi la implanturi?

Nu în ultimul rând, este important să știi și care sunt principalele beneficii de care ai parte când optezi pentru implanturi dentare. Printre cele mai importante se numără:

  • durabilitate – implanturile au o durată de viață de până la 20 de ani, îndeosebi dacă le îngrijești corespunzător;
  • îți completezi modern dantura, pentru a te bucura de o masticație corectă;
  • zâmbești din nou nestingherit;
  • poți mânca inclusiv alimente dure;
  • întreținerea implanturilor nu este deloc dificilă.

Ținând cont de toate elementele anterior menționate, vei putea merge cu încredere la cabinetul stomatologic, acolo unde medicul se va ocupa de întreaga procedură chirurgicală. Pe termen lung, vei simți o îmbunătățire considerabilă din punct de vedere fizic, dar și din punct de vedere psihic și social.

Cabinetul FamilyDent.roîți stă mereu la dispoziție! Fie că ai nevoie de un implant sau vrei să știi cat costa un aparat dentar, datele de contact de mai jos îți vin în ajutor!

Date de contact:

Email: info@familydent.ro

Telefon: 0745 080 015 / 0745 080 016

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close