Eveniment

Programul Festivalului Văii Mureșului

1 Iris

Muzici pe toate gusturile la Festivalul Văii Mureșului

 

Ediția a XI-a a Festivalului Văii Mureșului își așteaptă vizitatorii la finele acestei săptămâni (25-26 iulie) cu un program artistic bogat, din care nu vor lipsi cântecul și dansul popular, competițiile sportive, concursul gastronomic, precum și concertele rock aduse de trupe îndrăgite de public. Startul ediției din acest an a festivalului, organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Mureșului, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș cu sprijinul Prefecturii Mureș, va fi dat sâmbătă, 25 iulie, ora 13, cu deschiderea oficială, după care muzica populară își va face simțită prezența adusă de artiști locali și soliști invitați.

Vor urca pe scenă Formația de tineret a Ansamblului din Vătava, Ansamblul de dansuri a Școlii Generale din Vătava, Ansamblul de dansuri populare din Răstolița, Ansamblul de dansuri populare maghiare “Biborka” din Suseni, Ansamblul “Plaiuri Muresene” din Rușii Munți, Ansamblul “Stejărelul” din Reghin și soliștii Cristian Ioan Țăran, Diana Maria, Ioana Roxana Agârbicean.

 

Lansarea Revistei “Eroii mureseni în Marele Război”

 

În jurul orei 16 va debuta concursul gastronomic în satul alegoric, și lansarea volumului 2 al revistei “Eroii mureșeni în Marele Război”, editată de cotidianul Zi de Zi. Programul folcloric va continua cu Ansamblul “Cununa Călimanilor” din Deda, Ansamblul de dansuri țigănesti “Norocoșii” din Petelea, și recitalul soliștilor Alexandru Rusu, Nelu Șopterean, Narcisa, Teodor și Teodora Țogorean și Cristian Pomohaci.

4 CargoCargo, capul de afiș al serii

 

Partea doua a zilei va reveni muzicii pop-rock, deschisă de momentul de dans spaniol susținut de Duada Rusu și de recitalul copiilor Asociației “Flori de pe Mureș”, coordonați de prof. Marian Someșan. Vor mai urca pe scenă formațiile Corax, Today, și vor avea loc mult așteptatele recitaluri susținute de Rafael și trupa Cargo, urmate de focul de artificii.

Petrecerea continuă…

A doua zi de festival va debuta în jurul orei 10.30 cu tradiționalul concurs de cros și programul artistic pe scena festivalului. După recitalul “Asociației Flori de pe Mureș” vor urca pe scenă Ansamblul de dansuri populare “Brădulețul” din Lunca Bradului, Ansamblul de dansuri populare “Csurgo Tanccsoport” din Aluniș, Ansamblul “Vatra Luieriului”, Ansamblul de dansuri populare din Vătava, Ansamblul “Rapsodia Călimanului” din Toplița, Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul”, Ansamblul “Ghiocelul” din Bistra Mureșului, Grupul Vocal “Ecoul Călimanilor”, Ansamblul de dansuri populare “Flori de pe Mureș” din Stânceni și soliștii Adela Săbăduș, Ovidiu Furnea, Monica Pîrlea, Valentina Teanc, Florina Beatrice Oprea, Ancuța Mădălina Silvaș, Ionuț Miclea, Mircea Simioncă, Andrei Romanică, Mădălina Rațiu și Răzvan Pop. Maratonul folcloric va culmina în jurul orei 19 cu prezența pe scena festivalului a realizatorului TV Sergiu Vitalian Vaida cu momentul “Vine Vaida pe la voi”.

 

Final de festival cu Iris

 

Programul la scenă va continua cu concertele formațiilor Zanzibar, Narcotic Sound și a celor de la Iris care vor pune capăt ediției din acest an a festivalului, nu înainte de tradiționalul foc de tabără.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close