PSD Reghin moare, dar nu se predă

Marian Traian, Ovidiu Gotea, Ioan Boila, Vasile Suciu. Acestia sunt cei patru magnifici care conduc PSD Reghin. Fara ei, nimic nu misca in front. Ei fac listele pentru alegeri, ei au putere “de viata si de moarte” asupra membrilor, intr-un cuvant, ei taie si spanzura. E o ciudata combinatie intre fosti comunisti si oameni de afaceri ridicati taman pe cadavrele unor foste intreprinderi comuniste. Asta e modelul in PSD. In Reghin, situatia e si mai grava. Cei patru mentionati mai sus fac ca dracu atunci cand vine vorba de intinerirea partidului. Ramaneti pe frecventa pentru a afla de ce.

Inainte de a-i analiza pe rand pe indivizii care se cred tartorii Reghinului, sa ne facem incalzirea cu niste “fapte diverse”. Potrivit statutului partidului, trimestrial, ar trebui sa aiba loc o consfatuire cu toti membrii activi ai organizatiilor locale. La Reghin, aceasta nu a avut loc niciodata. Marian Traian si clica din jurul sau nu are nevoie de astfel de consfatuiri. Democratia e doar un moft. Asta pentru ca in PSD Reghin “nu ai voie sa iei atitudine, nu ai voie sa ai pareri diferite, nu ai dreptul sa faci nimic”. Am citat un membru al organizatiei. Apropo, la Reghin cam intreg partidul e impotriva lui Marian Traian. Chiar daca cei mai multi membri sunt oameni in varsta, pana si ei si-au dat seama ca orasul nu poate merge inainte cu cel ce se vrea primar etern al Reghinului. M.T. e atat de obsedat de functie incat a declarat ca daca partidul nu-l mai vrea ca si candidat in 2004, va merge pe cont propriu si va castiga. Ceea ce nu le dorim reghinenilor.

Tineret lipsă

Media de varsta in PSD Reghin este, dupa o sumara analiza, de aproximativ 50 de ani, daca nu mai mult. Presedintele Organizatiei de Tineret, Marius Suciu, este patronul discotecii din Petelea, al unei firme de constructii si a facut pe brokerul bursier pentru catva timp. Stati linistiti, nu reprezinta un pericol pentru matusalemicii din partid, pentru ca e mana dreapta a lui Marian Traian. Probabil ca o fi avand vise de marire dar, deocamdata, le tine pentru el. Sa le pastreze sanatos. Lui ii sufla in ceafa doi tipi dornici de a escalada cat mai repede scara politica, Mihai Padureanu si Sebastian Farcas. De-abia asteptam sa inceapa sa isi dea la gioale cand va veni ordin de la centru sa se faca odata intinerirea aia si la Reghin. Cel mai frumos o sa fie cam asa, peste vreo 10 luni, cand o sa inceapa baietii sa se agite pentru liste. Daca pe acestea se vor afla in continuare indivizi de peste 60 de ani, gen Boila, Zarioiu, Gotea, atunci viitorul orasului e ca si ingropat. Iar daca la primarie va candida tot Marian Traian, atunci putem sa ii punem cruce viitorului. “Orasul viorilor”, instrumente pentru care multi din administratie, printre care si primarul, au facut deja un fetis, este de departe cel mai prost gestionat oras din judet.

Rasi, tunsi si frezati

De curand, primarul s-a descotorosit de unul dintre cei care il cam calcau pe coada, consilierul local Ilie Zarioiu, inca unul care a depasit limita legala de varsta. I-au mai ramas alaturi trei personaje. Sa le luam pe rand. Ovidiu Gotea, fost director al IFET Reghin si actual patron al firmei Concordia Mixtexim, care are acelasi obiect de activitate ca si al fostului IFET – prelucrarea lemnului. Directorul Gotea nu a fost asa de priceput ca si patronul cu acelasi nume. De ce? Pentru ca IFET a disparut.
Ioan Boila, celalalt membru al triadei, are si el o mica firma de exploatare a lemnului, undeva pe Valea Muresului. A plecat din Partidul Democrat odata cu “scandalul Bubau” si a aterizat in curtea PSD, unde este membru de nadejde.
Vasile Suciu este directorul falimentarei Metalurgica, fosta Republica. Nici ca se putea o potrivire mai buna intre un lider PSD si o intreprindere mentinuta in viata prin ajutorul nemarginit al darnicului stat roman, permisiv cu datornicii si rau cu cei care isi platesc cat de cat darile.
In aceasta selecta companie isi traieste ultimele luni in functia de primar si presedinte al PSD Reghin, Marian Traian. In aparenta unitate de monolit a acestui grupuscul a intervenit o fisura. Cei trei i-au dat de inteles lui Marian Traian ca nu mai poate candida la inca un mandat. Suparat, acesta a tinut sa afirme ca nu-l intereseaza si ca va candida independent. Chiar daca, spun reghinenii, nu-l mai alege nimeni. Poate doar batranii. Altii decat Gotea, Boila si Suciu. S-avem pardon, daca n-o sa fie asa!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close