Educatie

Psihologii de la „Cantemir”, viitori „doctori de suflete”

A psihologie O nouă generaţie de psihologi ai Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş au spus „La revedere” studenţiei pentru a îmbrăţişa profesia de „doctori de suflete”. Pe acordurile imnului „Gaudeamus Igitur”, intonat solemn în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, absolvenţii promoţiei 2015 ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei s-au despărţit joi, 25 iunie, cu emoţii şi gratitudine, de profesorii care le-au îndrumat şi luminat paşii în anii studenţiei.

B psihologie„Dumnezeu nu îi alege pe cei desăvârşiţi, ci îi desăvârşeşte pe cei aleşi”

„Maestrul de ceremonie” al festivităţii a fost nimeni altul decât asist. univ. drd. Andrei Cotruş, coordonator al anului terminal, care a mulţumit, în numele studenţilor, familiilor acestora, pentru susţinerea arătată în decursul anilor de studii. „Festivitatea de astăzi încununează parcurgerea celor trei ani de studii academice şi astfel un ţel a fost atins”, a spus asist. univ. dr. Andrei Cotruş, care a susţinut apoi cursul festiv cu tema „Dimensiuni interdisciplinare ale Psihologiei”.

Prorectorul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş, prof. univ. dr. Mircea Simionescu a adresat absolvenţilor mesajul rectorului universităţii, prof. univ. dr. Teodor Bodoaşcă. „Pentru majoritatea dintre voi, dragi absolvenţi şi absolvente, aceste studii au fost un drum greu, al efortului intelectual şi material, al tenacităţii şi chiar al sacrificiilor. Pentru cei care v-aţi angajat pe acest drum, efortul vostru ar trebui să fie garanţia succesului în profesia a cărei dobândire o marcăm astăzi”, a transmis prof. univ. dr. Mircea Simionescu mesajul conducerii universităţii. „În profesia de psiholog, poate mai mult decât în oricare alta, este aplicabilă cugetarea „Nu-i pasă nimănui cât de mult ştii, decât după ce află cât de mult îţi pasă”. Fiindcă obiectul muncii dumneavoastră este sufletul, nu uitaţi că Dumnezeu nu îi alege pe cei desăvârşiţi, ci îi desăvârşeşte pe cei aleşi. Fiţi aleşii Lui!”, a transmis, de această dată mesajul propriu, prof. univ. dr. Mircea Simionescu.

C psihologie Modestia şi empatia, calităţi ale psihologilor

Au mai susţinut discursuri frumoase, presărate cu felicitări, vorbe şi expresii de suflet, conf. univ. dr. Camelia Stanciu – decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţie, psiholog principal Aurora Manolache – preşedintele Colegiului Psihologilor Mureş, Monica Hodean – absolventă şi Csaba Orban – absolvent. De asemenea, absolventa Otilia Zaicu a primit o diplomă pentru calitatea de şef de promoţie 2015 a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureş. „Condiţia fundamentală pentru a-i ajuta şi cunoaşte pe ceilalţi este să vă autocunoaşteţi”, a punctat conf. univ. dr. Camelia Stanciu. „Profesia de psiholog impune câteva calităţi pe care ne-am străduit să vi le dezvoltăm: echilibru emoţional, empatie, acceptarea necondiţionată a clientului, dorinţa de autoperfecţionare, competitivitate, respect faţă de ceilalţi şi faţă de propria persoană şi nu în ultimul rând, modestia, dublate de o pregătire solidă, teoretică şi practică şi de obligativitatea de a respecta Codul deontologic al profesiei de psiholog”, a completat conf. univ. dr. Camelia Stanciu. D psihologie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close