Agricultura

Recoltatul porumbului, în atenția Cerealprod Iernut

cerealprodToamna își trăiește în aceste zile momentele în care rodul recoltei este adunat în hambare, muncă care certifică truda gospodarului. Printe acești gospodari se numără și cei care care se îngrijesc de societatea Cerealprod SRL din orașul Iernut administrată de ing. Liliana Șanta, prezenți în aceste zile în câmp la recoltatul porumbului.

 140 de hectare cultivate cu porumb

Înființată în anul 2003, societatea lucrează în prezent 450 de hectare de teren agricol situat în zona Iernut-Lechința, 140 de hectare fiind cultivate cu porumb, cultura care în aceste zile își derulează recoltatul. ”Având în vedere condițiile meteorologice destul de dificile din toamna acestui an, suntem puțin în urmă în ceea ce privește recoltatul la porumb, axându-ne în principal pe semănatul grâului, activitate prioritară la momentul actual. Datorită ploilor căzute în ultima lună, suntem nevoiţi să recoltăm porumbul cu umiditate mai ridicată, contrar dorinţelor noastre”, a precizat ing. Liliana Șanta, administratorul SC Cerealprod SRL din Iernut.

 ”Sperăm la o recoltă bună”

În aceste zile combinele şi tractoarele participă la recoltatul porumbului, recolta estimată fiind una bună, deşi vremea nu a fost atât de darnică în vara acestui an. ”Acum suntem în câmp cu 2 combine şi cinci tractoare cu remorci. Sperăm ca în şapte – opt zile să terminăm recoltatul, iar producţia pe care o estimăm sa fie una mulţumitoare, chiar dacă nu se ridică la nivelul anului trecut. Factorul principal îl reprezintă lipsa precipitaţiilor din timpul verii. Dar totuşi avem certitudinea că printr-o gestionare atentă a tuturor verigilor tehnologice vom obţine producţii cantitative şi calitative pe măsura aşteptărilor noastre”, a spus ing. Liliana Șanta.

 Muncă și iar muncă…

În activitatea agricolă fermierii nu cunosc cuvântul pauză, nici nu se termină bine o campanie că începe alta, iarna fiind excepția, atunci când temperaturile coboară sub minus 10 grade. ”Până în prezent am semănat o suprafață importantă cu rapiță și grâu. După recoltatul porumbului urmează pregătirea terenului pentru viitorul an agricol, respectiv efectuarea lucrărilor de arat şi nivelat a terenurilor. Noi, fermierii, suntem într-o continuă activitate. E campania de toamna, apoi iarna când valorificăm recoltele, iar primăvara o luăm de la început”, a menționat administratorul SC Cerealprod SRL din Iernut.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close