Sport

CS U Craiova-ASA, un meci de 6 puncte

1-asaPentru echipa de fotbal ASA Târgu-Mureș urmează în perioada următoare câteva întâlniri deosebit de dificile: deplasare la Craiova, pe teren propriu cu Viitorul, la Timișoara, cu care vor disputa o dublă, campionat-Cupa României, apoi cu Steaua. Probleme ridică nu doar programul dificil, cât absențele din lot. Prima partidă va fi cea din etapa a XVII-a a Ligii I, a patra a returului, duminică, 8 noiembrie, de la ora 14.00, la Craiova, cu formația locală CS Universitatea. Aceasta constituie un duel între două echipe care se află în lupta pentru locurile de play-off. Oltenii se află după 16 etape pe locul 7, cu 22 puncte și cu o victorie ar egala la puncte echipa lui Cristiano Bergodi, care ocupă locul 5, cu 25 puncte, dar ar devansa-o la golaveraj, sau la numărul de goluri înscrise, în cazul unei victorii la limită. După acel 0-0 din tur, de pe Trans-Sil, o partidă în care formația mureșeană a ratat numeroase ocazii, jucătorii pregătiți de Cristiano Bergodi vizează cele 3 puncte pentru a-și consolida poziția de play-off. O întâlnire care se anunță dificilă, atât din prisma adversarului, cu evoluții și rezultate notabile în ultimele etape, dar și ca urmare a absențelor din lot. Nicolas Gorobsov, Ivan Gonzalez și Sasa Balic sunt suspendați, iar problemele medicale sunt numeroase, cu mai mulți jucători incerți.

„Dacă intri la egal ai șanse mai mari să pierzi”

Antrenorul Cristiano Bergodi are însă încredere în valoarea jucătorilor și consideră lotul suficient de valoros pentru a suplini absențele. „Vom avea un meci greu, practic este un meci de 6 puncte. Întâlnim o echipă care joacă foarte bine, în special pe teren propriu, au un public inimos și vin cu moral bun după victoria clară cu Dinamo. Avem și unele probleme de lot, care ne împiedică să aliniem cea mai bună echipă. Dar avem un lot competitiv, iar cei care vor intra vor lupta pentru echipă. Nu mergem să jucăm la egal, noi începem partida să o câștigăm, dacă mergi la egal, ai șanse mai mari să pierzi. Importantă va fi prestația, dacă jucăm bine, putem câștiga. În funcție de desfășurarea jocului, vom vedea dacă putem câștiga sau ne putem mulțumi cu un egal” , a spus tehnicianul italian.

Conducerea și jucătorii sunt la rândul lor optimiști. „Luptăm direct cu CSU pentru play-off, astfel că jocul va avea o încărcătură specială. Suntem pe un drum bun, venim după 3 victorii consecutive, în campionat și cupă și avem un moral bun. Jucătorii au început să pună în aplicare ce le cere antrenorul, noile idei tactice. Cred că, de acum înainte, lucrurile vor merge din ce în ce mai bine”, consideră președintele executivBogdan Mara.

„Fiecare joc este foarte important, dar cel de duminică va fi unul special. Craiova este o echipă puternică, dar noi avem nevoie de puncte. Avem multe absențe, dar cred că jucătorii care vor intra vor lupta pentru victorie. M-am obișnuit în aceste câteva luni cu fotbalul românesc, acesta este ok, problema pe care am constatat-o este în tribune, am văzut prea multe stadioane cu tribune goale, cu toate că fotbalul este un sport iubit. Eu am câștigat un trofeu cu ASA, Supercupa în iulie și mi-aș dori să mai am ocazia de mai multe ori să ridic trofee deasupra capului”, a completat mijlocașul Romario Kortzorg.

Cu ACS Poli Timișoara în „sferturile” Cupei României

Joi a avut loc tragerea la sorți a „sferturilor” Cupei României, care se vor disputa în perioada 15-17 decembrie, în funcție de televizări. Adversara ASA va fi ACS Poli Timișoara, pe terenul bănățenilor, fiind echipa mai slab clasată în ediția trecută de campionat.

După aflarea adversarului, antrenorul Cristiano Bergodi a declarat:
Nu am avut emoții la tragerea la sorți, toate echipele sunt puternice. În sferturi toate echipele au șanse de a trece în semifinale. Faptul că jucăm în deplasare este un avantaj, dar unul mic, disputele sunt echilibrate, orice se poate întâmpla. Avem înainte și meci de campionat la Timișoara, ne vom cunoaște, dar vor fi două jocuri cu încărcături diferite și ne vom stabili strategia pentru fiecare meci în parte”, a precizat Bergodi.

Celelalte trei partide sunt: CSMS Iași-CFR Cluj,
Viitorul-Steaua și Dinamo-Astra Giurgiu.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close