Educatie

Şahişti de elită, felicitaţi de Ciprian Dobre

dobre si sahistiiPreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, i-a felicitat joi, 28 mai, pe campionii naţionali la şah Ariana Roxana Cocan şi Ionuţ Mihnea Ognean, activitate organizată ca o avanpremieră la data de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului.

“Adevăraţi campioni ai şahului”

Cei doi şahişti au jucat un meci demonstrativ chiar în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, care s-a declarat impresionat de forţa emanată de cei doi tineri sportivi care fac cinste, prin rezultatele lor, judeţului Mureş. “Ariana și Mihnea sunt adevărați campioni ai șahului. Deși au doar 7 și 11 ani, cei doi fac parte din lotul național și au în spate premii câștigate la competiții europene și mondiale. Ca o avanpremieră a Zilei Copilului i-am invitat la un meci demonstrativ, în care ambii și-au dovedit talentul. I-am felicitat pe cei doi mureșeni care fac cinste județului și le-am urat succes în competițiile viitoare. Le mulțumesc și părinților pentru eforturile pe care le fac în susținerea celor mici pe drumul unei frumoase cariere în acest sport”, a declarat Ciprian Dobre.

A fost un exerciţiu foarte bun”

Ariana Roxana Cocan are şapte ani şi jumătate, joacă şah de doi ani şi jumătate, perioadă în care a câştigat un titlu de campioană naţională la dezlegări, o medalie de bronz la dezlegări şi un loc doi la şah clasic. Deşi a condus ostilităţile aproape pe toată durata partidei, brava şahistă s-a recunoscut la final învinsă de mai experimentatul Ionuţ Mihai Ognean. „A fost un meci destul de greu pentru mine. A fost un exerciţiu foarte bun pentru Campionatele Mondiale pentru care mă pregătesc. Deschiderea mea preferată este Gambitul Evan”, a spus Ariana Roxana Cocan.

 „Zilnic mă pregătesc patru – şase ore”

Ionuţ Mihnea Ognean are 11 ani şi a început să joace şah de la vârsta de cinci ani şi jumătate, fiind unul din cei mai valoroşi sportivi ai generaţiei sale. „Meciul cu Ariana a fost frumos, a jucat şi ea bine, şi eu bine. Nu am avut multe emoţii, a fost ca şi cum aş fi jucat fără spectatori. Chiar mâine (vineri, 29 mai – n.r.) merg la un turneu de seniori, am auzit că o să fie cel mai mare din România anul acesta şi mă pregătesc să fac rezultate cât mai bune acolo. Zilnic mă pregătesc patru, cinci, şase ore. Îmi place şahul pentru că e un sport unde nu trebuie depus atâta efort fizic, ci doar cu capul. La asta mă pricep eu. Cel mai meci din carieră a fost la un Campionat Mondial ţinut în Dubai, în care am jucat două partide pe zi, adică aproape zece ore pe zi. A fost destul de epuizant”, a afirmat Ionuţ Mihnea Ognean.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close