Educatie

Sărbătoare şi emoţii la ,,Pedagogic”

joi 077Sub semnul versului eminescian s-au desfăşurat, în perioada 13 – 15 ianuarie, Zilele Liceului Vocaţional Pedagogic ,,Mihai Eminescu”, organizate în mod tradiţional în preajma aniversării Zilei Culturii Naţionale. O întreagă suită de manifestări interesante, cu toţii, elevi şi profesori, având ocazia să găsească câte un eveniment de suflet.

Artă şi sport, participare numeroasă

Sărbătorile au început în forţă marţi, 13 ianuarie, cu o tradiţională şezătoare literară, intitulată sugestiv ,,Din valurile vremei”, şezătoare apreciată ca unul dintre cele mai reuşite momente, consideră directoarea Liceului, Daniela Matache. ,,La şezătoarea literară dedicată lui Eminescu au participat elevi din tot judeţul”, a arătat Matache. Evenimentele au cuprins însă întreaga suflare a Liceului, un aprins meci de volei – băieţi desfăşurându-se concomitent în Sala de Sport, la care cei de la ,,Pedagogic” au ridicat la fileu mingea colegilor lor de la ,,Papiu”. Prima Zi a reuşit să cuprindă majoritatea aspectelor vieţii liceului, organizate fiind concursuri de cultură generală, prezentări despre Unire precum şi despre viaţa şcolii în ochii elevilor. Nu puteau lipsi acţiunile specifice profilului, un interesant concurs de proiecte având tema pedagogiei. În prima zi, cu toţii au fost declaraţi ,,Învingător prin artă”, fiind vernisată expoziţia omonimă coordonată de profesorul Fejer Zoltan.

joi 059

Cultură generală şi distracţie pe măsură

Miercuri, 14 ianuarie a fost rândul concursului interjudeţean de cultură generală ,,Okostojas”, iar Eminescu a fost din nou cap de afiş în evenimentul organizat de Beatrice Standavid. În organizarea Zilelor s-au implicat cu entuziasm şi cei din Consiliul Elevilor din liceu, seara fiind rândul petrecerii ocazionate de alegerea celor mai talentaţi elevi în cadrul concursului de talente ,,What’s your talent?”, show care a avut loc în clubul Amnessia. Cel mai frumos moment a avut loc joi, 15 ianuarie când, într-un cadru cu adevărat festiv, cei mai buni elevi ai şcolii au fost premiaţi, iar celor mai buni dintre cei buni li s-au acordat diplomele de excelenţă. ,,60 de elevi au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute la olimpiadele judeţene şi naţionale, precum şi la diferitele concursuri organizate de către Ministerul Educaţiei”, m-a lămurit Simona Gherman, consilier educativ. 60 de elevi, o adevărată trupă de elevi buni. Printre ei elevi la diploma cărora ar fi trebuit să se adauge şi o anexă, spuneau profesorii zâmbind. Este vorba, de exemplu, despre Mihai Boar care a participat cu mare succes la mult mai multe şi diverse concursuri decât s-ar fi putut enumera din memorie. Este şi cazul lui Dorel Andrei Nistor din clasa a XI-a C, fostul preşedinte al Consiliului Elevilor din liceu care a reprezentat cu succes şcoala la cel puţin 6 concursuri.

DSC_0887Bilanţ şi mândrie

Elevii aşteaptă în fiecare an cu mare emoţie premierea. ,,Cei premiaţi sunt adevărate modele pentru colegi şi îşi doresc să ajungă cu toţii pe lunga listă a premianţilor”, consideră directoarea. Momente de bilanţ, consideră Matache. Bilanţ şi mândrie. Celor 60 de premiaţi li se adaugă încă 2 elevi, mândria liceului, cei care au obţinut în acest an Premiul de Excelenţă ,,Mihai Eminescu”. Premiul se acordă, în mod tradiţional, elevului care a avut cea mai mare medie pe şcoală, în anul şcolar precedent, şi desigur care s-au remarcat şi prin activităţile extraşcolare. În acest an este vorba despre Daniel Marius Gabriel Sbanca, cu media generală 9,97. Aceeaşi medie promiţătoare a avut-o şi Anca Oprinca, din clasa a XII-a C, realizatoarea revistei liceului, ,,Clipa cea repede”. Anca priveşte deja cu nostalgie anii de liceu. Simte că se termină o epocă dragă. ,,Am venit cu oarecare temeri la acest liceu. Am avut bucuria să constat că atmosfera este fantastică. Elevi implicaţi. Colegi minunaţi. Nu există frică de ore. O adevărată plăcere să vii la şcoală. Aici am avut prilejul să văd cum este o adevărată relaţie profesor-elev, care este mai degrabă o relaţie între prieteni. Cei mai frumoşi ani”, spune tânăra. Demn de remarcat ar fi şi faptul că, deşi abia ianuarie, ea a aprofundat aproape integral materia pentru bac, nedorind să lase nimic pentru ultimul moment. Născută în aceeaşi zi cu marele Eminescu, 15 ianuarie, este mândră că va absolvi liceul care îi poartă numele. La Mulţi Ani, Anca, La Mulţi Ani, Pedagogic!

Edith VEREŞ

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close