Se înmulţesc farbricile de muşchi

Chiar dacă suntem încă departe de occident, în privinţa cultului trupurilor armonioase, în ultimii ani a crescut numărul celor interesaţi de modul cum arată. Sălile de fitness sunt tot mai aglomerate, mărindu-se şi interesul pentru produsele alimentare care ajută la o dezvoltare fizică armonioasă. O dată cu creşterea cererii ,a apărut şi o ofertă tot mai generoasă. Sunt tot mai multe săli, pe toate gusturile.  

Chiar dacă pe timpul verii amatorii de mişcare pot opta pentru sportul în aer liber, rămân destul de mulţi mureşeni care preferă sălile de fitness. Unii vor să pună pe ei muşchi, în timp ce alţii, mai ales fetele, vor să dea jos kilogramele în plus. Deşi numărul sălilor e mic, în comparaţie cu ceea ce există în occident, în Târgu-Mureş oferta este totuşi destul de generoasă. Cei care vor să practice culturism sau fitness au la dispoziţie cel puţin 10 cluburi, destul de bine dotate. Pe lângă sala în care se lucrează cu greutăţi şi la diferite aparate, unele cluburi au în ofertă şi ore de gimnastică aerobică, saună, masaj. De obicei, preţul abonamentului include totul.
Una dintre sălile tradiţionale este cea de la Asociaţia Sportivă Transervice. Sala este încăpătoare, bine dotată cu aparate, iar alături există şi o încăpere pentru orele de aerobic. După antrenament, cei care vor pot face recuperare la saună. La fel de bine pusă la punct este şi sala de la Clubul Sportiv Universitar, situată în spatele Facultăţii de Medicină. CSU este unul dintre puţinele cluburi din judeţ, care în ultimii ani a avut şi o secţie de performanţă la fitness. Chiar mai mult, cei de aici au adus medalii de la campionatele naţionale.   
Clubul Sportiv Titanic (cu sală la subsolul Casei Sindicatelor şi în cartierul Dâmbu) şi CS Body Building Lacta (lângă sediul agenţiei Apele Române) se numără şi ele printre grupările sportive cu rezultate în competiţiile de culturism.  
Majoritatea celor care apelează la sălile de fitness sunt culturişti. Doar o mică parte dintre ei fac performanţă. Restul merg la sală de plăcere sau pentru a-şi mări dimensiunile muşchilor. Printre sălile cu popularitate se mai numără cele de la Şcoala Generală nr.18 şi de la Hotelul Sport. La fiecare sală există câte un instructor care îi iniţiază pe începători sau care supraveghează antrenamentele.
Din păcate, din cauza lipsei banilor, multe săli din România, în special cele din provincie, nu sunt dotate cu aparate ultraperformante. E adevărat că nici posibilităţile financiare ale majorităţii celor care merg la sală nu sunt prea mari. În funcţie de complexitatea aparatelor şi de serviciile oferite de club, abonamentele se situează între 150.000 şi 500.000 de lei. Asta la noi, pentru că în Bucureşti exista şi săli ce trec de un milion de lei. În total, la nivel de Târgu Mureş, există aproximativ 1700 de oameni care frecventează săli de culturism şi fitness. E puţin pentru o populaţie de aproape 200.000 de locuitori. Partea bună este că în fiecare an creşte numărul celor care apelează la fitness, la fel ca şi numărul sălilor .

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close