Auto

Service ultramoderm pentru Mercedes

Posesorii de automobile Mercedes din judetul Mures au putut beneficia inca de miercurea trecuta de utilitatile unui nou service, inaugurat de dealerul muresean Mercedes Aliat. Pe langa tehnologiile de ultima ora cu care a fost utilata noua unitate service, clintii fideli celor de la Aliat au la dispozitie acum si unele facilitati pentru a astepta mai relaxati masina personala “sa iasa” din service.

Aliat, dealerul Mercedes in judetul Mures, a inaugurat miercuri un nou service, situat la sediul din strada Gheorghe Doja la numarul 304. Impreuna cu noul service, au fost prezentate si o serie de autoturisme cu tractiune permanenta, sub sloganul Aliat 4X4 Grande Collection.

Noul service al celor de la Aliat, care a costat impreuna cu showroom-ul aproximativ 5 milioane de euro, este dotat cu tehnologii ultramoderne de diagnoza si interventie auto, agreate de producator, toate acestea fiind prezente in conditiile in care capacitatea de lucru a service-ului a fost triplata. Pe langa acestea, service-ul Aliat este dotat cu un sistem unicat in judetul Mures si anume, un sistem centralizat de gestionare si schimbare a uleiului autovehiculelor. In ceea ce priveste echipa de mecanici a celor de la Aliat, acestia lucreaza din punct de vedere tehnologic pe suport electronic in echipe de patru oameni, fiecare astfel de echipa avand la dispozitie un terminal de calculator. Legat de utilitatile tehnologice ale service-ului Aliat, de o mare importanta, mai ales pentru client, este sistemul electronic de gestiune al timpului efectiv de lucru la masina. “Acest sistem de gestiune electronica ne permite sa realizam asa numitul “clocking” prin care se calculeaza exact timpul afectat de mecanic masinii aflate in lucru, un mare avantaj aici avand clientul, pentru ca se evita plata unor pauze ale mecanicilor. Totodata prin acest sistem de gestiune electronica, mecanicii pot fi supravegheati de la un pupitru central, de unde se poate vedea si ce interventii se afla in desfasurare pentru a se putea estima timpul pe care masina il mai are de petrecut in service” a precizat coordonatorul after sales al Aliat Targu-Mures, Dorel Frisan.

Receptia activa

In aceeasi unitate service Aliat, este aplicat cu succes si sistemul de receptie activa, sistem specific constructorului Mercedes, dar care a fost aplicat cu succes de dealerul muresean al producatorului din Stuttgart si la celelalte marci pe care le reprezinta, ca Mitsubishi sau Jeep. Acesta sistem se concretizeaza printr-o serie bine definita de etape, de la intrarea masinii in service si pana la iesirea acesteia din unitate, avand “ok-ul” dat de echipa de mecanici. Astfel, orice masina intrata in unitatea service trece in prima etapa prin filtrul celui mai bun mecanic, care constata si diagnosticheaza autovehiculul, apoi se intocmeste contractul de preluare, etapa urmata de stabilirea exacta de catre compartimentul de receptie, impreuna cu clientul, a costului pieselor necesare reparatiei, precum si modalitatea de achitare de a acesteia. Abia dupa parcurgerea acestor etape, autoturismul poate intra in atelier, unde i se remediaza efectiv defectiunea. In acest timp, clientul are la dispozitie o sala de asteptare dotata cu tehnologie multimedia, de unde poate sa urmareasca reparatiile ce se executa la masina personala sau poate vizita in incinta showroom-ului sectorul dedicat materialelor promotionale purtand sigla Mercedes.

Referitor la reparatiile efective ce se executa asupra unui autoturism aflat in service-ul Aliat, Dorel Frisan a tinut sa precizeze ca “nici o masina nu intra in atelier fara ca potentialului client sa nu i se comunice interventiile care se vor aplica masinii sale si fara ca acesta sa nu isi dea acordul”

Inaugurarea

La inaugurarea noului service Aliat, au fost prezentate publicului autoturisme 4X4 din gama Mercedes, incepand cu modelul C-Klasse, continuand cu E-Klasse, si ajungand in final la “mai marele” S-Klasse. Totodata au fost expuse si reprezentante ale segmentului SUV, la fel cu tractiune 4X4, ca Mitsubushi Pajero, Jeep Grand Cherokee sau Mercedes ML si GL.

Liviu CRUDU

Service-ul Mercedes al dealerului Aliat Targu-Mures, are in dotare doua ateliere mecanice, unul pentru autoturisme iar altul pentru autoutilitare si autocamioane, la ateliere executandu-se lucrari mecanice, electrice si electronice pentru toata gama de autoturisme clasa A,C,E,M,S (CLK,SLK,SL), autoutilitare Vito, Sprinter, autocamioane Atego, Vario, Actros, Axor.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close