Studentii si-au făcut de cap

Festivalurile organizate periodic de catre Liga Studentilor sunt o ocazie buna pentru tinerii studiosi din Targu Mures de a-si pune la bataie imaginatia. Medicinistii mureseni au demonstrat zilele trecute ca atunci cand e vorba de distractie, energia lor e nelimitata, ca preocuparile medicale pot fi lasate la o parte pentru cateva zile. Alaturi de ei au venit si studenti din alte centre universitare. Ce a iesit de aici, veti vedea in randurile de mai jos.

Studenti din toate colturile tarii si tinerii medici au lasat pentru cateva zile cursurile si ustensilele medicale, schimbandu-le cu mingi, rachete sau alte obiecte necesare practicarii sportului. Festivalul national cultural-sportiv
s-a compus dintr-o serie de actiuni,  conform traditiei. Anul acesta a fost aleasa ca perioada de desfasurare, jumatatea lunii mai. Pentru competitiile sportive au venit echipe din Brasov, Cluj si chiar din Ungaria. Formatiile participante, inarmate cu buna dispozitie si chef de distractie maxima si-au ales ca semne distinctive cate un imn si un steag.Probele sportive au constat din : fotbal masculin, fotbal feminin, volei , baschet mixt, tenis cu piciorul, badminton, atletism, sah, table, biliard, paintball, orientare turistica, sau darts.Toate cele 10 echipe, cu numele lor destul de ciudate, dar in acelasi timp si foarte interesante: (Rromanii, Route666, Lord of the Dance, Dogz, Cossa Nostra, Diablo, Morometii, FC-BV,Tzank W.W.W.), si-au dat silinta sa joace cat mai bine, si ca la orice intrecere sportiva, bineinteles ca nu au lipsit nici suporterii. Desi obositi dupa atata sport, participantii au dat dovada de un surplus de energie, seara, la discoteca in aer liber, care s-a desfasurat  in curtea UMF.
A doua zi de festival a dus si probe surpriza, cele mai hazlii fiind: proba “gastronomica” (in care  concurentii trebuiau sa manance si sa bea tot felul de produse  ciudate), proba de greutate : cel mai slab dintre concurenti trebuia sa-l transporte pe cel care avea kilogramele cele mai multe (a castigat echipa care a avut o diferenta de 55 de  kg intre cei doi membri). Seara, ca sa nu se intrerupa distractia, a urmat o proba  karaoke , la care toata lumea a cantat si a dansat. Evident, a fost din nou, discoteca in aer liber.
In ultima zi a avut loc parada echipelor in centrul orasului, si spectacolul oferit de cele 4 echipe ajunse in finala: Cossa Nostra, WWW, Route666 si Diablo,  desfasurat la Teatrul de Vara din centrul orasului. Actiunea a inceput cu imnul MediFun-ului, cantat pe muzica celor de la O-Zone, dupa care au venit probele speciale (cantatul unei melodi intr-un vas cu apa, intrecere cu mainile si picioarele legate de scaun, reclame antidrog, antitutun, antialcool), iar in timp ce juriul a deliberat, pentru a se mari si mai mult suspansul, a fost introdus un moment de muzica populara.
Dupa ce s-au dat diplomele : pentru cea mai lejera echipa, cea mai country, pentru echipa cu cele mai frumoase fete, etc., a urmat premierea finalistelor: locul I, precum banuia toata lumea, a fost ocupat de Diablo.
Cum orice minune tine 3 zile si acest festival s-a incheiat,  dar nu inainte de a fi asigurati ca: “Zilele distractive nu se termina aici, ci acesta este doar inceputul”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close