Auto

Succes pentru noul Porsche Cayenne

Producția celei de-a doua generații a modelului SUV sport Cayenne a avut parte de un început fericit la uzina Porsche AG din Leipzig. După ce prima gamă s-a produs într-un volum de 150.371 unități în mai puțin de patru ani, fabricarea noii generații Cayenne a început în luna decembrie 2006. “Startul producției pentru modelul următor a evoluat așa cum ne-am dorit”, a confirmat Siegfried Bülow, director al fabricii Porsche Leipzig GmbH. “Cele două generații s-au contopit fără probleme”.

Porsche a vândut 34.134 automobile din modelul SUV în anul fiscal 2005/2006 (până la 31 iulie). În ciuda schimbării modelului, Bülow este încrezător de atingerea volumului de vânzări din precedentul an în actualul an financiar: “Ca urmarea scăderii pronunțate a producției din ultimele luni – specifică oricărui ciclu de viață – suntem încrezători cu privire la noua generație a autovehiculului. Am decis ca producția zilnică să fie ridicată la 180 unități la finalul lunii februarie 2007”.

Ca și la prima generație, caroseriile noului Cayenne vor fi produse la uzina Volkswagen din Bratislava, în timp ce majoritatea motoarelor vor fi livrate de uzina Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen. Asamblarea și verificarea calității se vor efectua la fabrica din Leipzig. Conceptul de producție folosit până acum s-a dovedit unul de succes, motiv pentru care se vor opera doar câteva optimizări ale ciclurilor de fabricație. Spre exemplu, a ngajații de la linia de verificare vor beneficia de noua tehnologie de măsurare a axelor, care utilizează un proiector de lumină ce generează scanări tridimensionale ale suprafeței roților. Acest proces de măsurare – unul de înaltă tehnologie – face posibilă obținerea rezultatelor mult mai rapid, care sunt folosite pentru a implementa un reglaj optim al șasiului pentru Cayenne.

Cea de-a doua generație Cayenne se evidențiază grație noilor motoare cu injecție pe benzină care furnizează performanțe îmbunătățite cu un consum mai mic de combustibil. Economia de benzină poate ajunge până la 15 procente la rularea în regim extraurban. În viitor, versiunea de bază a modelului SUV sport va beneficia de o motorizare cu șase cilindri, propulsor ce va dezvolta 290 cai-putere (213 kW). Prin motorul atmosferic V8 cu o capacitate crescută la 4,8 litri, Cayenne S va furniza 385 cai-putere (283 kW). Motorul cu opt cilindri al modelului Cayenne Turbo, care va fi antrenat de două turbine cu gaz, va oferi o putere de 500 CP (368 kW).

Lansarea internațională a noului model va avea loc pe 24 februarie.

Florin MARCEL

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close