Agricultura

Totul despre fungicide – cand, cum si de ce sa le folosesti?

In cazul in care ai ca hobby principal gradinaritul, sau pur si simplu iti place sa stii ca ai cateva legume cultivate de tine prin gradina, sau niste pomi fructiferi, stim cu totii care este cel mai mare dusman la care te poti astepta.

Sunt o varietate de trucuri pe care le poti aplica pentru a incerca sa scapi de daunatori sau sa previi aparitia acestora, insa uneori cea mai buna solutie este sa apelezi la un biofungicid de calitate. Despre toate acestea vorbim in articolul de azi.

Cum ataca ciupercile plantele tale preferate?

Inainte de a trece mai departe, poate e esential sa intelegem exact in ce fel pot dauna unele ciuperci plantelor din gradina ta. In primul rand, acest tip de ciuperci care paraziteaza pe alte plante nu au capacitatea necesara de a-si crea propria mancare, motiv pentru care au nevoie de alte plante, de la care pot sa sustraga substantele necesare.

Unele tipuri de ciuperci se pot hrani atat din plante moarte, cat si din cele vii. Insa, exista si un tip special de ciuperci care efectiv ataca plantele si le fura mancarea, ducand incet, incet la distrugerea lor. Acest ultim tip de ciuperca ajunge in interiorul plantelor, fie din exterior sau prin porii respiratori ai acestora. Astfel, pot sa otraveasca planta cu substantele pe care le emana sau pur si simplu sa fure plantei substantele necesare supravietuirii, ducand la moartea acesteia.

Cum pot afecta ciupercile plantele din gradina ta?

Pentru a intelege ce rol important are un biofungicid asupra plantelor, trebuie sa vedem exact cum aceste ciuperci pot dauna pe termen lung plantelor tale. Unele ciuperci daunatoare pot ataca chiar si radacina, ducand la infectii serioase. In acest fel, partea lemnoasa a copacului va fi distrusa. Alte tipuri de ciuperci se dezvolta mai bine in zonele umede si vei observa efectul lor prin decolorarea frunzelor de la plante, diferite flori sau poate chiar si trunchiuri. Incet, incet petele de culoare vor creste si vor cauza moartea plantei. Pe scurt, in momentul in care observi diferite pete de culoare pe planta, fie ca sunt galbene, verde deschis sau maro, inseamna ca planta ta da semne de boala si trebuie sa intervii imediat.

Inainte de a alege cel mai bun biofungicid trebuie sa observi exact ce plante ai in gradina, ce plante sunt atacate sau sunt cel mai predispuse spre a fi atacate de ciuperci daunatoare. Trebuie sa stii cu ce fel de ciuperci ai de a face, daca bolile si-au facut deja aparitia pe suprafata plantelor, florilor sau pomilor. In cazul in care apelezi la biofungicid trebuie sa aplici un strat din timp, util pentru a putea lupta impotriva ciupercilor, inainte ca acestea sa duca la moartea plantei. In plus, au fost recent descoperite anumite beneficii extra aduse de biofungicid asupra recoltei tale. Aplicand un strat de biofungicid asupra plantelor tale, cresti nivelul de stres la acestea, vei ajuta plantele sa dezvolte frunze si flori mai mari si sanatoase si vor rezista mai bine la stratul de nitrogen.

Alege biofungicidul potrivit!

Pentru a apela la produse de calitate si atestate pe piata romaneasca, poti verifica din start oferta celor de aici , unde poti gasi cele mai bune produse care iti vor proteja plantele, inclusiv biofungicide dar si multe altele. Pentru orice intrebari de specialitate insa, poti apela cu incredere la specialisti, apeland numarul de telefon 0726 214 441, si sa incepeti salvarea plantelor impreuna!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close