AdministratieEveniment

UMF Târgu Mureș a primit Emblema de Onoare a Armatei României

DSC_1654Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat joi, 28 mai, la Târgu Mureş, la ceremonia de aniversare a 25 de ani de la înfiinţarea Secţiei de pregătire medico-militară.Desfășurat în Piaţa Victoriei din Târgu Mureş, evenimentul jubiliar a fosta marcat de prezența politicianului Petre Roman, alături de Dorin Florea, primarul Târgu Mureș, Lucian Goga, prefect Mureș, Ciprian Dobre, președinte Consiliul Județean, prof. dr. Leonard Azamfirei, rector UMF, dr. Claudiu Puiac, manager SCJU, prof. dr. Constantin Copotoiu, colonelul Mircea Dan Şuta,Comandantul Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” Târgu-Mureş și căpitan Diana Cocoșel, purtător de cuvânt MAPN.

Secţia de pregătire medico-militară are în prezent 55 de studenţi, dintre care 32 de fete, şi este parte componentă a Institutului Medico-Militar din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Pentru contribuția adusă învățământului medical românesc, cu prilejul celebrării celor 70 de existență, ministrul Apărării Naționale Mircea Dușa a acordat Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, Emblema de Onoare a Armatei României cu Însemn de Pace, cea mai înaltă distincție a Ministerului Apărării Naționale.

“Este un moment important pentru municipiul Târgu Mureș la 70 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai titrate instituții de învățământ medical superior și sigur la 25 de ani de la înființarea secției Institutului de Medicină Militară. Am dorit ca prin acest ceremonial să felicit conducerea UMF Târgu Mureș, să îi felicit pe studenții militari pentru profesionalismul, pentru responsabilitatea de care dau dovadă în procesul medical și de pregătire. Am acordat cea mai înaltă distincție a Ministerului Apărării Naționale Universității de Medicină și Farmacie de la Târgu Mureș și i-am felicitat pentru ceea ce au făcut în timp pentru medicina românească”, a declarat ministrul Apărării.

DSC_1687Diplome de merit, pentru rezultate foarte bune la învățătură, s-au acordat următorilor studenți ai Catedrei de Pregătire Medico-Militară Târgu Mureș: student sublocotenent Luciana Coca, student sublocotenent Dana Rânja, student sublocotenent Tordai Zsolt, student plutonier Daniel Tătaru, student sergent major Petronela Butacu, student sergent major Oana Neneștean, student sergent Ionela Teșulă, student sergent Roxana Ferea, student sergent Petronela Mandache, student caporal Carmen Chișcariu, student caporal Delia Spiță și student caporal Dănuț Vâlceanu.

Deloc ușoară, dar nobilă, de cariera de militar formată la UMF Târgu Mureș s-au bucurat aproape 100.000 de medici în cei 70 de ani de la înființare.

Participanții au ținut un moment de reculegere în memoria celor doi tineri care s-au stins prea devreme într-un accident rutier în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Cuci, județul Mureș. Amândoi erau studenți UMF, tânăra studentă la Medicină Militară.

De la ora 11.00, sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) a găzduit un simpozion cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înfiinţarea Secţiei de pregătire medico-militară, activitate ce face parte din suita acţiunilor dedicate sărbătoririi a 70 de ani de învăţământ medical la UMF Târgu Mureş.

Amalia VASILESCU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close