Educatie

Viorica Dancila- Invatatorul are o misiune nobila si poarta cu sine o responsabilitate imensa

Intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Invatatorului, premierul Viorica Dancila a declarat ca practicantii acestei profesii poarta o responsabilitate imensa, datorita contributiei pe care o aduc la dezvoltarea copiilor.

Viorica Dancila a precizat ca sustine prioritizarea educatiei in Romania, alaturi de garantarea dreptului egal la educatie si garantarea dreptului egal la educatie al tuturor copiilor din Romania.

„Invatatorul are o misiune nobila si poarta cu sine o responsabilitate imensa, prin contributia in dezvoltarea aptitudinilor si competentelor fiecarui copil. Prin daruire si vocatie, invatatorul lasa o parte din sine fiecarei generatii pe care o primeste la varsta frageda si o indruma spre un moment-cheie al parcursului academic. O societate educata este echilibrata, empatica si adaptata intr-un mod firesc evolutiei spre progres si incluziune, cultiva coeziunea si unitatea in jurul valorilor comune. Ca prim-ministru sustin cu toata convingerea educatia ca domeniu prioritar pentru Guvern, precum si garantarea dreptului egal la educatie al tuturor copiilor din Romania. Am facut pasi importanti pana acum pentru imbunatatirea conditiilor din invatamant, pentru a incuraja copiii din toate categoriile sociale sa mearga la scoala, dar si pentru o salarizare mai buna a personalului din educatie. Mai avem, in continuare, multe de facut si le vom face, cu toată determinarea si cu responsabilitatea pe care o avem pentru generatiile viitoare”, a transmis primul ministru.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close