Auto

Volkswagen TSI – dubla victorie

Gratie tehnologiei TSI, Volkswagen câstiga pentru al treilea an consecutiv premiul “International Engine of the Year” la categoria “1,0 pâna la 1,4 litri”.

Nu reprezinta o coincidenta faptul ca motoarele de 103 Kw (140 CP), 125 kW (170CP), supra-alimentate de un turbocompresor si un compresor mecanic, sunt considerate printre cele mai eficiente motoare ale lumii. Moto-ul acestor propulsoare este “Putere maxima, consum minim”, aprobat si de cei 65 de jurnalisti din cele 32 de tari participante. Conform spuselor unuia din membrii juriului “Acest propulsor se comporta perfect si se adapteaza diferitelor tipuri de autovehicule”. Mai mult, noul motor TSI de 122 CP a obtinut locul al doilea la aceeasi categorie înca de la prima participare la aceasta competitie.

Premiile “International Engine of the Year 2008” au fost prezentate în data de 7 mai la Stuttgart. Dr. Rüdiger Szengel, Directorul de Dezvoltare pentru Motoarele pe benzina, a acceptat premiul obtinut de Volkswagen declarând: “Propulsoarele noastre TSI s-au impus de la început în clasa motoarelor de 90 kW pâna la cele de 125 kW. Acestea sunt mult mai economice din punctul de vedere al consumului de carburant, performanta ramânând aceeasi. Faptul ca motoarele TSI au câstigat înca o data în clasa de pâna la 1,4 litri este o onoare pentru întreaga echipa de dezvoltare.”

Mai mult, un nou premiu subliniaza competenta concernului Volkswagen în constructia de motoare. Audi a primit locul întâi la categoria 1,8 litri pâna la 2,0 cu propulsorul 2,0 TSI. Acesta si-a facut debutul pe modelul Volkswagen Golf GTI si in prezent este utilizat în diferite versiuni performante.

Motoarele TSI propulseaza deja diferite versiuni a zece dintre modelele gamei Volkswagen. Motoarele cu injectie directa ce genereaza puteri între 90 kW (122 CP) si 169 kW (230 CP), acopera o gama variata, de la Golf pana la modelul CC.

În plus, noul Scirocco va fi echipat cu motoare TSI. Varianta de 122 CP necesita doar 6,1 litri de carburant la o distanta de 100 de kilometri. În consecinta, acesta poate fi considerat unul din cele mai economice autoturisme sport. (D.Z.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close