Uncategorized

20.000 de metri patrati comandati de EON

La Târgu-Mures functioneaza unul dintre cei doi mari jucatori pe piata distributiei nationale de gaze naturale si curent electric, gaze pentru Transilvania si Moldova, si curent doar pentru cei de peste munti. Sunt EON România si sunt nemti. Ceilalti mari sunt în sud si sunt francezii de la Gaz de France. Nu ma pot lauda cu o relatie profesionala fireasca presa – companie, cum au reusit multe dintre multinationalele ce au investit în tara noastra. Germanii de la EON au o serie de „piaristiâ€, purtatori de vorbe, marketing pe toate palierele, dar presa e zona unde vine informatia dupa luni bune, asa ca sunt nevoit sa public acest material tocmai pentru a afla mai multe dupa citirea lui de mureseni.
EON Gaz se afla în negocieri, tratative, discutii cu o serie de jucatori de pe piata imobiliarelor din Târgu-Mures. Vor sa construiasca un sediu national de 20.000 de metri patrati. În orasul devenit târg datorita bulei lui Matei Corvin. În acest sens, au fost solicitate oferte dinspre zona proprietarilor de terenuri. Dupa eliminarea a zeci de oferte, au ramas în cursa semifinala cinci zone cu cinci jucatori.
Familia Cetenas Razvan cu terenul de la Imatex. Cu o fabrica relocata la Sântana, oamenii de afaceri mureseni sunt dispusi la un joc interesant. Cu o relatie buna cu nemtii concretizata de ani buni în call center-ul ce functioneaza si dau continut afacerilor bilaterale.
Familia Florin Vlas cu autogara de la Voiajor cu sau fara hotelul Ciao. Baftos si unilateral în afaceri, turism, consilierul social democrat stie si din zona administratiei cum ar putea functiona mai bine o relatie mai mult decât tensionata pâna acum între investitorii germani si edilul sef Dorin Florea.
Trioletul. Exista o echipa extrem de activa de prieteni porniti la drum economico-financiar împreuna. Marcel, Catalin Ionita si Adrian Gross. Cei ce au reusit întabularea peste livada dinspre Sighisoara, pe dealul deasupra Business si pâna la Sapientia.
Remus Benta Jr. si-ar dovedi înca o data maiestria de negociator de milioane. Abia iesite din pamânt cum ar parea la prima vedere, celelalte doua blocuri de pe Transilvaniei, pot dintr-un condei sa capete destinatie de building de birouri cu ce finisari trebuie.
Mures Mall. Aici drept sa zic nu am prins a ma documenta, dar dupa ce au plecat baietii de la Cluj si cu credite luate de la Romexterra, cu greu vedeam continuarea constructiei pentru care au autorizatii si la care s-au prins în joc cu Primaria. E un spatiu, e aproape de putere, si nu vedem înca ce carti au în mâna.
Se vorbeste de un leasing la constructie. Se prevede o licitatie si pentru finantare si pentru câstigarea lucrarii. E nevoie de pace. Poate de întelegere. si întelepciune. 20.000 de metri patrati nu e un capat de lume, dar nici de neglijat. Daca tot începe prin grija prefectului Marius Pascan o decada a patriotismului local si o branduire a valorilor locale, eu, cel putin, pâna azi, fara alte consultari, cred într-un mic consortiu local pentru lucrari…
O surpriza deloc placuta a fost ca dinspre zona ANRE, respectiv a autoritatii de reglementare a energiei ar fi o serie de oprelisti, opinteli, opozitii. Pretul investitiei ar intra obligatoriu ca si cheltuieli eligibile în pretul platit de consumatori la gazul metan.
si totusi, dincolo de razboiul cu Florea… De cel cu ANRE… Ce bine ar fi sa ramâna cei de la EON, cu toata aroganta lor, la Târgu-Mures…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close