Sanatate

20 de ani de existență a Institutului Inimii la Tîrgu Mureș

institutul inimiiInstitutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Tîrgu Mureș sărbătorește 20 de ani la înființare, ceea ce înseamnă peste 150.000 de pacienți cu spitalizare continuă și 55 de transplanturi cardiace în toți acești ani. Directorul IUBCvT, dr. Klara Brînzaniuc, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că vineri, 20 noiembrie, la Palatul Culturii, prof. dr. Radu Deac și prof. dr. Horațiu Suciu vor prezenta, la ceas aniversar, realizări și perspective actuale. Totodată, se vor oferi distincții și diplome de onoare și va avea loc și concert aniversar de orgă.

 „Vom încerca să trecem în revistă toate experiențele deosebite”

Specialiștii din străinătate vor prezenta în cadrul unui simpozion dedicat promovării procedurilor moderne de diagnostic și tratament cazuri pentru cardiologia intervențională de mare complexitate care nu se fac deocamdată în România, dar care s-ar putea efectua în viitor. „Astăzi și zilele care urmează au o semnificație aparte pentru Institutul nostru, pentru că se împlinesc în curând 10 ani de existență a Centrului Cardiac Pediatric și se împlinesc 20 de ani la înființarea Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tîrgu Mureș. Nu putem să uităm începuturile acestor activități: peste 43 de ani de la prima intervenție și primele activități de chirurgie cardiovasculară. Vom încerca să trecem în revistă toate experiențele deosebite, toate activitățile care au avut impact și care au bucurat deopotrivă pe cei care le-au organizat și pe cei care au participat. Mă refer la Zilele Porților Deschise și activitățile în care am antrenat copii de la vârste școlare până la liceu și studenți în activități sportive, de promovare a sănătății pentru acei copii care au probleme și a încerca să obișnuim copiii cu ceea ce înseamnă mediul spitalicesc, personal medical și impactul psihologic al unor astfel de activități”, a declarat dr. Klara Brînzaniuc.

Potrivit acesteia, astfel de activități vor continua ca activități permanente ale Institulului. „Vom încerca să continuăm acest proiect într-o altă formă cu proiecte de aceeași anvergură, de formare sau de cercetare științifică, pentru că va trece aniversarea și vom avea încă o săptămână în care să inaugurăm noul angiograf biplan cu care vom putea să rezolvăm foarte multe probleme legate de diagnosticul malformațiilor congenitale și de rezolvare a lor pe cale intervențională”, a spus aceasta.

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close