Uncategorized

4,5 milioane de euro pentru Zoo Mures

Gradina Zoologica din Târgu-Mures îsi dubleaza suprafata. Beneficiind de o finantare de 4,5 milioane de euro din partea Ministerului Mediului, singura gradina zoologica din România care îsi desfasoara activitatea la standarde europene îsi va mari suprafata cu înca de 20 de hectare. În spatiul nou creat, speciile autohtone din fauna carpatina vor trai în regim de semi-libertate.

Cu toate ca la nivel national situatia gradinilor zoologice nu este una prea fericita, urmând sa fie închise un numar de 18 parcuri zoo, la Târgu-Mures situatia e diametral opusa. Recent, ministrul mediului, Korodi Attila a anuntat acordarea unei finantari de 4,5 milioane de euro gradinii zoologice muresene, bani din care administratia locala va suporta 25 %, conform unei hotarâri a Consiliului Local Mures din data de 24 octombrie 2007. “În programul acceptat de Ministerul Mediului ni s-a acordat aceasta suma pentru o perioada de trei ani. Acesti bani vor fi folositi pentru lucrari de reabilitare, precum si pentru extinderea gradinii zoologice. Daca în prezent suprafata gradinii este de 20 de hectare, aceasta va fi extinsa cu înca 20 de hectare, fara însa a afecta cu nimic padurea si mediul înconjurator”, ne-a declarat Bereczki Baltazar, directorul gradinii zoologice muresene.

Astfel, în cele 20 de hectare noi vor fi amenajate padocuri pentru speciile autohtone din fauna carpatina, care vor trai

în regim de semi-libertate, în timp ce pe teritoriul actual pavilioanele în care traiesc speciile exotice vor fi reabilitate la standardele gradinilor zoologice din Europa, urmând ca în viitorul apropiat târgumuresenii sa se delecteze cu girafe si elefanti. Gradina Zoologica din Târgu-Mures este singura din tara care respecta, înca din anul 2005, cerintele europene din domeniu, obiectivul conducerii fiind accederea în Topul European al gradiniilor zoologice de pe “batrânul continent”. Momentan programul de vizite este cel din anotimpul hibernal, zilnic între orele 10.00-16.00, pretul unui bilet fiind de un leu, în cazul elevilor si al pensionarilor si de trei lei în cazul adultilor.

Alexandru TOTH

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close