Uncategorized

Å¢epuiți în numele Domnului

Un reporter al ZIARULUI de Mureș a reușit să strângă o sumă de bani frumușică cerșind în… “numele Domnului” *Îmbrăcat în sutană și cu crucea-n piept, redactorul săptămânalului a pornit incognito la vânătoare de credincioși * Bilanțul a fost unul impresionant: cinci persoane păgubite și peste 300.000 lei adunați la… ciorap, în mai puțin de o jumătate de oră * Paradoxal, întregul scenariu s-a desfășurat sub privirile absente ale oamenilor legii * “Pentru Biserică fac orice!”, a declarat Lucian Savu, directorul Finanțelor Publice, în calitate de “fraierit”

Sutană preoțească, brâu de “foc” și cruci sfințite la Vatican… Așa s-a prezentat redactorul ZIARULUI în fața sutelor de credincioși mureșeni. “Lăudat fie numele Domnului! Sunt părintele Neagu și vin de pe alte meleaguri. Ajutați-mă să ridic o mănăstire în munții… Hațegului! Dați după putință și milostenie. Domnul este sus și vede”, și-a început acesta pledoaria. În timp ce banii au curs gârlă, iar credulii nu au contenit să apară.
Fraieriți în…
rugăciune
Prima victimă a ZIARULUI se afla la Târgu Mureș doar în trecere. Sexagenar și originar din Bihor, Adorjan August a sărit în fața celor sfinte cu… 30.000 lei: “Doar atât pot. Sunt pensionar și nu stau bine cu banii. Am o soție acasă. E bolnavă de picior. V-aș ruga să o pomeniți în rugăciune. Poate așa se va vindeca. Unde va fi mănăstirea? În Hațeg? Aha, foarte bine! Aaa, mai am o fiică. Și pentru ea”. Proaspăt căsătoriți, Anna și Bodi au donat falsului preot 50 de mii lei în speranța că “unirea” lor va deveni una cu adevărat… prolifică. “Ne dorim foarte mult un copil și vrem ca acesta să fie sănătos. Nu contează dacă e băiat sau fetiță. Important este să nu prezinte probleme. Ca să nu fim nevoiți să umblăm cu el prin spitale. Pentru asta să vă rugați. Noi suntem din Sânpaul”, a declarat spășită tânăra. În timp ce “părintele Neagu” și-a văzut în continuare de drum.
“Sunt bolnavă
de cancer”
Pe Estera Muscă reporterul – preot a agățat-o în fața Catedralei Mici, chiar la ieșirea din Biserică. Credincioasă rău și cu o frică aproape patologică de Dumnezeu, femeia ne-a dat ultimii bani din portmoneu. “Eu sunt din Band. Nu am decât 10.000 lei la mine. Dar dau pentru Domnul. Știți, am cancer la sân de mai bine de zece ani. De câte ori vin în oraș, nu scap ocazia să vin să mă rog. Sunt resemnată. Fiecare are o cruce pe care trebuie să și-o poarte. Întotdeauna am dat pentru Dumnezeu, pentru că și noi la rândul nostru am primit de la El”, a afirmat Estera. Și totul s-a petrecut sub ochii înaltelor fețe bisericești. Dar cine să le mai bage în seamă?
Din cugetările
lui Savu
Cireașa de pe tort a semănat mai mult a măslină și a purtat marca Finanțelor Publice. Lucian Savu a dat nas în nas cu ZIARUL când se aștepta mai puțin. Iar pentru că afacerile îl presau într-un mod usturător, boss-ul Direcției și-a spălat păcatele cu… 100.000 lei. “Eu, pentru Biserică, fac orice și oricând. Dumezeu îi vede și pe cei buni dar, și pe răi. În funcție de acest lucru, fiecare dintre noi își va primi mai târziu răsplata. După merit”, a ținut să ne lămurească Savu. În timp ce redacția face eforturi mari să se abțină de la orice fel de comentariu. Și pentru ca totul să fie… perfect, reporterul în sutană a poposit preț de câteva minute taman în curtea Inspectoratului Județean de Poliție. Nimic suspect. Deloc bătător la ochi. Și cine să-l legitimeze? Sau de ce? “Sunt chiar înainte de salar părinte. Nu am bani! Îmi pare rău” s-a scuzat polițistul Suciu. No comment!
Organul în…
fi(a)cțiune
Jandarmeria Română ne-a ieșit în cale aidoma unei… feline. Sergentul X se plimba galant prin centrul “târgului” în ținută militărească și acompaniat de trilurile suave ale unei domnișoare. Ce program? Ce atribuții? Ba mai mult, preotul impostor a fost “ignorat” cu nerușinare încă de la bun început. “Lasă-mă, băi! Nu am bani!”, a răcnit într-un final, exasperat de insistențele “preotului”, angajatul Ministerului de Interne. Iar ZIARUL a rupt-o la fugă! Nici gardienii publici nu s-au dovedit a fi mai ageri la… minte. Într-o poziție care deborda de erotism, agentul se “lăfăia” pe o băncuță într-un parc: “Tu nu vezi că sunt în timpul programului! Ce bani vrei să-ți dau? Acum muncesc!”, s-a răstit acesta. Și a adormit la loc. Bravos domnilor!

“Eu mi-am atenționat enoriașii să aibă mare grijă la cine dau pomană. În zilele noastre, există foarte mulți preoți și călugări impostori. Aceștia prezintă tot felul de acte false care induc oamenii în eroare. Nu poți să ai încredere în nimeni. Și eu am pățit-o. În urmă cu cîțiva ani, m-am trezit la ușă cu o călugăriță. I-am dat 200.000 lei. Indivizii de acest gen fac o grămadă de bani. Pe călugării adevărați nu-i vezi cerșind pe stradă. Asemenea lucruri nu se fac. De preoți nici nu mai vorbesc. În cazul în care lăcașul sfânt are nevoie de bani, cel mult recurgem la tot felul de chete. Dar, mă repet, nu pe stradă”,
a declarat preotul greco-catolic, Ioan Fărcaș

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close