Uncategorized

Adrian Gherca concurează Prefectura

Adrian Gherca a fost instalat oficial vinerea trecută în funcția de director al Oficiului Prefectural Sighișoara. La ceremonia care-a avut loc la orele amiezii, în Sala Festivă a Primăriei, au participat ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, prefectul de Mureș, Ciprian Dobre, însoțit de cei doi subprefecți, viceprimarul Sighișoarei, Sorin Savu, și șefii mai multor servicii deconcentrate de la Târgu Mureș

În discursul său, Adrian Gherca a făcut o succintă evaluare a rezultatelor pe care le-a obținut în răstimp de o lună (numirea sa având loc pe 3 iulie) și în ton cu ambiția care l-a făcut să concureze pentru acest post: aceea de-a aduce la Sighișoara cât mai multe, “dacă nu toate” serviciile deconcentrate din județ.

Exemple concrete sunt punctul de lucru CJAS Mureș care funcționează, din această lună, la Spitalul Municipal Sighișoara și Reprezentanța ARR – într-un birou al firmei Cambus, la care în prima zi de funcționare (miercuri, 16 august) s-au prezentat șase persoane cu dosare pentru vizarea sau obținerea licențelor de transport.

Discuții avansate s-au purtat și cu Inspecția de Stat în Construcții, însă reprezentantul Sighișoarei nu a trecut examenul.

În ceea ce privește OJPC, lipsa de personal la nivelul instituției în momentul de față face ca descentralizarea să nu fie posibilă într-un viitor apropiat, dar sunt speranțe ca, până la finele anului curent, și Protecția Consumatorilor să-și delege un reprezentant care să vină la Sighișoara săptămânal.

Tot până la sfârșitul lui 2006, a promis Adrian Gherca, vor fi aduse la Sighișoara RAR și Direcția Regim Permise și Înmatriculări Auto.

Toate aceste puncte de lucru vor funcționa la parterul fostei Policlinici nr. 2 sau “fosta Securitate”, clădire aflată în proprietatea CL Sighișoara, dar administrată în prezent de Ministerul Sănătății, întrucât găzduiește reprezentanța ASP la Sighișoara. Centrul de colectare a sângelui din incinta acesteia va fi mutat, cel mai probabil, la Spitalul Municipal.

Ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu a vizitat ieri clădirea din strada Ecaterina Varga împreună cu directorul executiv al ASP, Silviu Morariu, și cu prefectul Ciprian Dobre și a declarat că va da avizul pentru schimbarea destinației acesteia. Ironia sorții face ca spațiul respectiv să fi fost locuit până în anul 1946 de către fostul prefect de Sighișoara. Primele servicii descentralizate mutate acolo vor fi punctul de lucru al Casei Județene de Pensii (care acum funcționează într-un spațiu îngust și plin de igrasie) și Camera de Muncă.

În altă ordine de idei, directorul Oficiului Prefectural Adrian Gherca a mai spus că de la preluarea mandatului, din iulie și până în prezent, a avut peste 60 de audiențe cu cetățenii din Sighișoara și împrejurimi care reclamau probleme legate de titluri de proprietate, repuneri în posesie ș.a.m.d., din care doar șapte dosare le-a trimis spre rezolvare Prefecturii. Gherca a menționat și participarea sa la ședințele Consiliilor Locale din comunele arondate Oficiului, întâlnirile pe care le-a avut cu primarii din zonă și o intermediere a relațiilor dintre câțiva oameni de afaceri străini și reprezentanți ai Guvernului.

La finalul întâlnirii oficiale din Sala Festivă a Primăriei, toți cei prezenți au fost invitați la un pișcot și un pahar de șampanie în sala de protocol alăturată.

“După șase luni de încercare de funcționare a Oficiului Prefectural Sighișoara, într-o lună și jumătate de când el este condus de Adrian Gherca deja se simt lucruri importante. Prioritățile pe care și le-a stabilit pentru cetățenii Sighișoarei sunt realiste și corecte. Important este să le ducă la îndeplinire. Am mai spus-o: Oficiul Prefectural Sighișoara poate fi o instituție administrativă performantă. Vreau să vă asigur că voi acorda tot sprijinul meu Oficiului Prefectural și Sighișoarei în mod special. Și sper să nu se supere nimeni din județul Mureș că acord mai multă atenție Sighișoarei decât altor zone sau localități din județ. Am spus-o în nenumărate rânduri, eu mă simt foarte aproape, foarte “acasă” aici, la Sighișoara, față de alte locuri ale județului”, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății

“Dacă Adrian Gherca o ține în ritmul acesta se va transforma Prefectura într-un Oficiu al Prefecturii Sighișoara. Hotărârea lui Adrian Gherca de-a părăsi viața privată eu am luat-o ca pe un câștig al administrației publice din Mureș”, Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș

Florentina CÄ‚LUGÄ‚R

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close