Economic

Ai telefon deştept? Faci bani!

telefon desteptUn interesant startup îşi încearcă aripile pe netul patriei. O aplicaţie pentru telefoanele mobile care, chiar dacă nu promite îmbogăţire, poate cel puţin să rotunjească veniturile oricui. Este vorba despre aplicaţia RidersOn care, deşi are sediul central în Irlanda, este dezvoltată de câţiva mureşeni, şi se află la primii paşi pe piaţa locală, după un start promiţător în Capitală. RidersOn au dezvoltat un mod inovativ ca, într-o lume aflată în permanenţă pe fugă, sarcinile mărunte să nu fie lăsate pe dinafară oferind în acelaşi timp posibilitatea de a face nişte venituri suplimentare. Clienţii câştigă uşurarea listei de mici sarcini zilnice iar utilizatorii câştigă bani fără ca asta să-i afecteze considerabil în ce priveşte propriul timp.

Cel mai mare câştig, 500 de euro

Prima versiune a aplicaţiei a apărut în 2014, din vară funcţionează şi se dezvoltă. În Târgu-Mureş deocamdată sunt doar câţiva ,,rider”, adică utilizatori care execută sarcini. Cu ajutorul aplicaţiei pot fi îndeplinite diverse tipuri de ,,taskuri”, sarcini pe româneşte, denumite ,,corporate tasks”, destinate companiilor, componentă care în Capitală a prins un avânt rapid. ,,Sunt firme care lansează comenzi de colectare de informaţii, de exemplu Covalact verifică prezenţa pe rafturi a unui produs anume. Acest gen de comenzi înfloreşte şi este benefic atât pentru companii, cât şi pentru utilizatorii care şi-au descărcat în mod gratuit aplicaţia”, mi-a explicat Ugron Gábor, din partea dezvoltatorilor. Deasemeni riderii, în calitate de cumpărători sau utilizatori de servicii, pot îndeplini cu uşurinţă rolul de cumpărători misterioşi şi pot obţine venituri suplimentare din activităţi precum completarea de mini chestionare prin intermediul aplicaţiei, realizarea de fotografii la raft (certificate cu GPS şi timestamp), verificarea stocurilor, preţurilor sau a aşezării produselor în magazin. Activitatea unui rider poate fi remunerată începând cu 1 euro/ sarcină îndeplinită cu succes şi poate ajunge la câteva sute de euro/ lună. Până în prezent, cea mai mare sumă câştigată de un rider a fost de 500 euro din realizarea a 350 de sarcini aprobate. Iar gama „taskurilor” se lărgeşte în permanenţă.

Aplicaţia, pe bază de geolocaţie

Cum funcţionează pentru utilizatori? Aplicaţia funcţionează pe bază de geolocaţie, detectând în timp real prezenţa unui utilizator în aproprierea unei asemenea sarcini, îl înştiinţează despre existenţa acesteia, utilizatorul având posibilitatea de a accepta sau nu efectuarea sarcinii care nu ia mai mult de câteva minute. ,Deobicei utilizatorii trebuie să răspundă la o întrebare, de la caz la caz să facă o fotografie a locului vizitat, urmând să transmită răspunsurile, în interiorul aplicaţiei, clienţilor. Clienţii pe de altă parte pot urmări evoluţia utilizatorului pe traseu”, explică Gábor. Utilizatorii pot însă la rândul lor să plaseze comenzi diverse în cadrul aplicaţiei, urmând ca tariful celui care efectuează sarcina să fie plătit din propriile încasări din portofelul aplicaţiei, pe scurt, utilizatorii putând fi şi clienţi. În caz contrar, sumele colectate cu ajutorul aplicaţiei pot fi încasate în momentul în care acestea ating un nivel minim. ,,Funcţionează multe aplicaţii asemănătoare în lume, aici însă noi suntem printre primii, şi avem foarte multe idei de viitor. O să avem şi surprize”, continuă Gábor. Din punctul de vedere al unui utilizator, aplicaţia este prietenoasă şi intuitivă, designul este modern şi plăcut. Folosirea acesteia nu pune nici un fel de probleme şi nu necesită nici un fel de abilităţi speciale de internet sau tehnologii moderne. Practic, orice posesor de telefon deştept o poate instala şi folosi fără să aibă nevoie de îndrumări speciale. Funcţionează în limbile română şi engleză. Aplicaţia RidersOn este disponibilă gratuit atât în Play Store cât şi în App Store.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close