Uncategorized

Almanahul Ziarul de Mures 2008

Top 300 Mureseni Zi de zi

Vreme îndelungata Bucurestii au dat tonul, si va mai curge apa pe Mures pâna când va fi altfel, dar toate astea ne ambitioneaza si ne determina sa fim mult mai performanti, în asa fel încât sa contam si acolo, dar în special aici, la noi acasa. Dupa ce v-am încântat cu revistele noastre de auto, sanatate, sport, agricultura, imobiliare sau ziua tarilor, peninsula sau zilele profesionale, distribuite ca inserturi în saptamînal, Ziarul de Mures va pregateste doua proiecte unice în peisajul media de limba româna. Almanahul Ziarul de Mures 2008 si Top 300 Mureseni Zi de zi.

Almanahul Ziarul de Mures 2008.

Almanahul Ziarul de Mures 2008 va fi un produs clasic, asa cum îi sade bine unui almanah, cele mai reusite editoriale, anchete, reportaje, interviuri, analize, dezvaluiri, exclusivitati, corespondente externe, articole pe domeniile politic, social, economic, cultura, sport, inedit, religie, externe, sanatate, învatamânt, auto, imobiliare, fotoreportaj etc. Dar vom acorda si divertismentului pagini substantiale, caricaturii, bancurilor, maximelor celebre, sudoku, rebus, integrame, greseli si gafe personale, bârfe incontestabile, pamflete. Cele mai frumoase fete care au pozat în paginile Ziarului. Un Ziar într-o carte. Mai multe ziare într-un Almanah. Ziarul îsi gaseste loc în biblioteca. Asa cum saptamânale gen Academia Catavencu si Flacara au almanah propriu, asa si Ziarul de Mures va edita primul sau almanah.

Top 300 Mureseni Zi de zi.

De ce Top 300 Mureseni Zi de zi?

Sunt multe motive si de mai multa vreme ne doream realizarea unui produs serios, documentat, profesionist despre bogatie si bogati, despre reusite si împliniri, despre avere ca mândrie, despre capital ca bun necesar evolutiei societatii muresene. Asa cum Top Capital 300 sau Top Capital 50 Femei sau Top 100 de manageri de succes etc, realizate de reviste de prestigiu, de profil, si noi vom cauta sa atingem aceste standarde profesionale. E vremea în care vrem sa demonstram ca bogatia nu trebuie ascunsa, ca zidurile resedintelor nu trebuie sa fie tot mai mari, ca banii nu trebuie tinuti numai în off shore sau banci straine, ca poti fi mândru ca ai reusit financiar, ca faci parte din clasa de sus a judetului în care traiesti. Ca viata e facuta si pentru învingatori. Ca unii si-au jucat bine sansele, ca au muncit, au riscat, au ajuns sa fie împliniti. Ca nu trebuie sa se mai ascunda. Ca ei sunt cei care trebuie sa decida mult mai mult. Ca stiu, ca pot, ca vor, ca au cu ce si de ce, ca au învins si, tocmai de aceea, trebuie ascultati, admirati, apreciati, chiar si invidiati, dar trebuie si sa se implice mai mult, sa ceara mai mult, sa nu uite ca si afara, cum îi zicem Occidentului, fie el european sau nord atlantic, bogatii nu se preocupa doar de pastrarea si consolidarea imperiilor personale, familiale, ca au fundatii, se implica financiar în probleme de sanatate, umanitare, sociale, în arta, în sport, în educatie, etc.

Echipa noastra va fi constituita firesc din jurnalisti de la Ziarul de Mures si de la Zi de zi, dar ierarhiile vor fi stabilite conform cu retetarul revistei Forbes si Capital, la dimensiunile firesti ale unui judet ardelean, cu specificarea ca expertii mureseni sunt mult mai aproape de realitatile zonei decât Bucurestii. Finantisti, analisti financiari, experti imobiliari, brokeri de pe bursa, arhitecti, evaluatori, dar si arhivarii istoriilor nomenclaturii comuniste si ai evolutiei capitaliste din 1990 încoace. Fara conotatii negative. Documente publice de la Finante, de la Camera de Comert, de la Cadastru, de la agentii imobiliare, din arhiva tranzactiilor, din declaratii de impunere, si toate vor constitui actele esentiale ale evaluarii, dar cele mai importante vor fi informatiile puse la dispozitia noastra de personajele cheie, muresenii care au învins. Cel putin financiar. Daca profetia lui Silviu Brucan, ca vor trece 20 de ani pâna la instaurarea capitalismului în România, nu s-a adeverit în capitala, care într-adevar e motorul economiei românesti, capitaliste, de ce sa nu încercam, în ultimul an al profetiei, sa fim mai rapizi cu un an la Mures. Sa-i descoperim. Sa-i vedem. Sa-i cunoastem. si sa îi apreciem pe cei care au intrat în Top 300 Mureseni Zi de zi.

Aurelian GRAMA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close