Uncategorized

Andreea Dimeny Rafa: ,,Doresc sa lasam in Europa o impresie cât mai buna”

Andreea Dimeny (fosta Rafa), liberoul echipei de volei de prima divizie feminina, CSU Neumarkt Gaz Târgu-Mures, a fost convocata in anul 2007 la echipa nationala de volei feminin a României. Ea nu este prima jucatoare de lot national din componenta echipei târgumuresene, dar este prima care s-a afirmat la echipa din orasul nostru. Tot anul trecut a fost premiata la Gala Sportului Muresean. Andreea evolueaza ca libero la CSU Neumarkt Gaz Târgu-Mures si este pregatita de antrenorii Laurentiu Magdas si Luka Valerijan, care este si mentorul ei. Echipa feminina de volei, CSU Neumarkt Gaz Târgu-Mures va evolua in sezonul urmator in Cupa Challenge, organizata pe plan european de Confederatia Europeana de Volei. Echipa pregatita de Luka Valerijan a dobândit acest drept prin clasarea pe locul cinci in campionatul intern.

Reporter: Cum a fost sezonul abia incheiat pentru tine?

Andreea Dimeny: Sezonul 2007-2008 poate a fost pâna acum cel mai greu an competitional, pe plan profesional, deoarece am intâlnit echipe bune. Valoarea campionatului a crescut si a fost necesar sa ne adaptam din greu.

Rep.: Ce inseamna pentru tine calificarea in Europa?

A.D.: Pot spune ca inseamna a doua provocare dupa campionatul national. Ne-am luptat doi ani pentru calificarea in Cupa Challange si sunt fericita ca am reusit sa facem acest pas.

Rep.: Ai intrat in vacanta. Cum ti-o vei petrece?

A.D.: In vacanta de obicei am venit acasa, trebuie sa-mi termin examenele cu brio.

Rep.: Dupa vacanta vei incepe pregatirea pentru Europa. Ce adversari iti doresti sau ce parcurs vrei?

A.D.: Cupa Challenge este foarte prestigioasa, iar in cazul unui parcurs bun, putem intâlni foarte multe adversare interesante.

Rep.: Ce astepti de la Cupa Challange?

A.D.: Doresc sa lasam in Europa o impresie cât mai buna. Cupa Challenge debuteaza in octombrie cu 64 de echipe, si se va juca in etape eliminatorii, tur-retur.

Rep.: Evoluezi pe un post destul de greu vizibil in echipa. Nu te deranjeaza faptul ca spectatorii neavizati nu prea inteleg care este rolul tau?

A.D.: Poate ca unii spectatori nu inteleg, insa cei care cunosc cât de cât volei, stiu ca este foarte important postul de libero intr-o echipa. La junioare eu am jucat si tragatoare, mi-a placut mult spectacolul, dar din pacate inaltimea nu-mi permite sa joc tragatoare, asa ca m-am profilat pe un post care ma avantajeaza mai mult.

Rep.: Ce astepti de la noul sezon competitional?

A.D.: Urmarim sa intarim echipa cu junioare, precum si cu jucatoare cu experienta, si probabil vom avea un tel mai inalt in campionat.

A consemnat Sorin CRACIUN

sorin@zi-de-zi.ro

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close