Uncategorized

Aproape 200 de persoane au participat la masul GayPride

Aproape 200 de persoane au participat la masul GayPride organizat în Bucuresti. Reprezentanti ai minoritatilor sexuale dar si heterosexuali care le sustin cauza au iesit în strada pentru a atrage atentia asupra discriminarilor la care sunt supusi homosexualii.

Manifestantii au fost paziti de 1.000 de politisti si jandarmi. Reprezentanti ai minoritatilor sexuale dar si heterosexuali care le sustin cauza au iesit în strada pentru a atrage atentia asupra discriminarilor la care sunt supusi homosexualii. În acest an au participat în premiera la marsul din Capitala atat romani cat si cetateni straini.

Marsul a avut loc la finalul saptamanii GayFest, aflata la a cincea editie. Anul acesta, participantii au sustinut parteneriatul civil si modificarea Codului Familiei. Reprezentantul Fundatiei Accept, Florentina Bocioc, a declarat ca “parteneriatul civil va continua sa fie o tema de interes pentru noi pana cand aceasta institutie va fi disponibila pentru toti cetatenii Romaniei, fara discriminare. În ultimul an nu s-au facut schimbari pozitive, existand actiuni concrete ale factorilor de decizie în sensul restrangerii drepturilor persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali si transgender, n. r.), un exemplu relevant fiind propunerile de modificare a Codului Familiei.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close