Uncategorized

Autorizarea condiționată de “acordul vecinilor”

Persoanele fizice, asociațiile familiale sau firmele care vor dori să deschidă baruri, discoteci sau orice gen de unități care pot deranja liniștea publică vor avea nevoie de acordul vecinilor.

Consilierii locali au aprobat ieri modificarea propusă în procedura de autorizare a agentilor ecomomici, limitând activitățile pentru care se cere ” acordul vecinilor” sau al asociației de proprietari, după caz.

Pentru siguranță

În vederea asigurării ordinii și liniștii publice și pentru evitarea unor sesizări ulterioare de la terțe persoane, aleșii au hotărât că e nevoie de “acordul vecinilor, autentificat la un notar public, pentru autorizarea acelor activități care pot produce disconfort datorită afluxului de cetățeni, aparatelor muzicale de orice fel, mijloacelor de transport sau a unor utilaje necesare activitatii de producție, precum și acele activități prin care s-ar produce fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială”.

Viabilitate

O parte a consilierilor au susținut totuși că “acordul vecinilor, autentificat la notar” este o prevedere aproape impracticabilă, care îngreunează demararea cât mai rapidă a activității pentru care se cere autorizația. Ei au susținut de asemenea că se produce o discriminare față de agenții economici autorizați deja, dar care nu respectă ordinea și liniștea publică. În acest context a fost dat exemplul unei discoteci din centrul orașului.

Antecedente

Pe de altă parte, activitățile care se supun autorizării pe raza municipiului Sighișoara cuprind o sferă largă. S-a constatat în decursul anilor că anumite activități cum sunt birourile de contabilitate, sediile de firme sau cabinete medicale nu produc disconfort vecinilor. De aceea, legislativul local a fost de acord ca pentru astfel de activități nu va fi nevoie de acordul vecinilor pentru obținerea autorizației. (F.C.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close