Uncategorized

Bãtalia pentru cabinete medicale

Comasarea tuturor cabinetelor de ambulatoriu sub același acoperiș este pe linie moarta de mai bine de un an . Litigiul între patru medici stomatologi și direcțiunea Spitalului Municipal Reghin și primãrie stopeazã deocamdatã acest proiect. În vechea clãdire în care funcționau cabinetele de stomatologie a “supraviețuit” doar afacerea consilierului-stomatolog Iszlai Arpad.

De mai bine de un an, direcțiunea Spitalului Municipal “Eugen Nicoarã” din Reghin a lansat proiectul de comasare a tuturor cabinetelor de ambulatoriu în incinta vechii stomatologii. Momentan, o parte din cabinete funcționeazã în clãdirea spitalului, iar alte câteva în policlinica veche, lângã clãdirea poștei. Aceastã inițiativã a direcțiunii spitalului a trecut și prin Consiliul Local, consilierii fiind de acord cu aceste mutãri. Mai mult, consilierii și-au dat acordul pentru alocarea de fonduri pentru dotarea cabinetelor medicilor stomatologi care urmau sã pãrãseascã clãdirea veche și sã-și gãseascã un alt spațiu. Teoretic, planul nu pãrea sã întâmpine obstacole. Proiectul direcțiunii spitalului nu a fost însã pe placul medicilor cu cabinetele în comodat. Medicii stomatologi, Daniela Scovarzã, Camelia Chifor, Bocskai Eva și Maier Luciana au refuzat sã-și cedeze sâațiile, nefiind de acord cu o nouã investiție într-o altã locație. Prin urmare cei patru medici au intentat un proces atât conducerii spitalului cât și primãriei. Deși contractele de comodat au expirat, pânã când procesul este pe rol, problema centralizãrii tuturor cabinetelor de ambulatoriu rãmâne suspendatã. Singurul cabinet stomatologic care este inclus în proiectul de comasare este cabinetul consilierului UDMR Iszlai Arpad, deoarece acestea este considerat un cabinet pentru urgențe stomatologice. De asemenea, consilierul este angajatul spitalului, iar cabinetul acestuia nu a fost în regim de comodat. Acum ori consilierul a avut pur și simplu noroc, ori a știut sã se orienteze. Deși centralizarea ambulatoriului este o cerințã mai veche a reghinenilor, pânã la încheierea procesului acest proiect este pe linie moartã. Vom reveni.

Cristina CORNEA

“Cei patru medici nu au acceptat hotãrârea de Consiliu LocalȘși au dat în judecatã, spitalul și primãria. Vrem sã mutãm cabinetele sub același acoperiș, dar din luna septembrie a anului trecut de când dureazã procesul tot așteptãm”.

Iuliu Moldovan,

directorul Spitalului Municipal

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close