Uncategorized

Bubău, cel fără demnitate

Viorel Bubău s-a autosuspendat din funcțiile de vicepreședinte și purtător de cuvânt al PSD

l Gest inutil și teatral, deoarece Delegația Permanentă a Biroului Județean i-ar fi retras oricum funcțiile l Bubău nu-și recunoaște vina, iar memoria lui este selectivă, își amintește doar ceea ce vrea, ceea ce-l discuplă l Mai mult, pune sub semnul întrebării competența Poliției

l Gestul violent al lui Bubău a stârnit reacții dure și din partea conducerii Consiliului Județean și a Prefecturii, care nu exclud suspendarea din funcție a primarului din Sântana l Reacțiile mureșenilor lovesc din plin imaginea idilică cu care Bubău a vrut să ne prostească l Justiția trebuie să facă dreptate

Bătăușul primar din Sântana a renunțat în cursul săptămânii trecute la funcțiile de vicepreședinte și purtător de cuvânt al PSD. Autosuspendarea a fost mai degrabă un gest disperat și teatral, menit a impresiona opinia publică și de a atrage compasiunea, așa cum face de obicei Viorel Bubău când este băgat în colț. “Oricum îi retrăgeam calitatea, fără discuție. Dar autosuspendarea a fost o formă mai elegantă de a se retrage. Eu cred că a procedat corect, în acest fel a recunoscut vina, măcar de data aceasta”, a spus președintele PSD, Ovidiu Natea. Bubău a fost numit în funcția de purtător de cuvânt la propunerea lui, mulți dintre membrii BPJ fiind împotrivă, deoarece știau că mai devreme sau mai târziu acesta le va aduce un prejudiciu de imagine.

Minciuna are picioare scurte

Viorel Bubău refuză să-și recunoască vina, respectiv că în data de 1 aprilie a lovit-o cu bestialitate pe sportiva Mădălina Henteș, pe fondul unei crize de nervi, într-un birou de la Complexul de Armăsari aparținând Regiei Naționale a Pădurilor. El susține că nu-și aduce aminte de cele întâmplate în acea zi, decât pe anumite perioade de timp, din memoria lui lipsind tocmai episodul în care a lovit-o pe fată. Bubău afirmă că în cursul acelei zile a suferit un politraumatism cranio-cerebral, ce s-a soldat cu pierderea memoriei și că nu-și mai aduce aminte de ceea ce a făcut în perioada respectivă. Cu toate acestea, el sfidează legile amneziei, spunând cu certitudine că nu a bătut-o pe Mădălina Henteș. “Fără echivoc, nu am lovit-o pe Mădălina Henteș”, a spus Bubău. Se pare că doar teama de a nu cădea într-un ridicol fără margini l-a făcut pe Bubău să nu se apuce să plângă că el ar fi fost cel bătut de Mădălina. Episodul telenovelistic cu lacrimi și ochi dați peste cap nu a lipsit, totuși, din acest peisaj suburban. Bubău a convocat o conferință de presă după ce a “ieșit” din spital, conferință la care și-a adus toată familia, expunându-și soția și fiicele unui spectacol penibil. Pentru a face și mai credibilă varianta sa cu pierderea temporară a memoriei, Viorel Bubău s-a internat la Spitalul Municipal București, o singură zi (din 5 până în 6 aprilie), unde a fost diagnosticat cu politraumatism cranio-cerebral. Interesant este faptul că spitalul ales de Bubău este cel condus de un om de bază al PSD, Sorin Oprescu.

Bubău contestă profesionalismul polițiștilor

Viorel Bubău a atacat și Poliția, punând sub semnul întrebării competența lucrătorilor acestei instituții. El a afirmat că IJP a emis un comunicat eronat presei. “Acest comunicat a fost dat fără a cerceta temeinic faptele, bazându-se doar pe declarația uneia dintre părți, ce se considera nejustificat parte vătămată, declarându-mă făptuitorul unei agresiuni, fără a putea, în nici un fel, aduce vreo probă în acest sens”. El a mai adugat și faptul că documentul a stat la baza unor reacții negative din partea conducerii Prefecturii și a Consiliului Județean. Prefectul Ciprian Dobre și președintele CJ Lokodi Edita au condamnat gestul primarului și nu exclud posibilitatea ca acesta să fie suspendat din funcție.

RNP rupe tăcerea

Conducerea Regiei Naționale a Pădurilor a înaintat o plângere penală la Poliție împotriva lui Viorel Bubău, având în vedere că incidentul de vineri a avut loc într-un spațiu ce aparține Regiei, iar “confruntarea” s-a lăsat cu tablouri și scaune căzute, vaze sparte și sânge. În plus, victima Mădălina Henteș este angajată a RNP. La sfârșitul săptămânii trecute, Bubău afirma că cei de la regie ar vrea să renunțe la acuzații, fapt neconfirmat de conducerea RNP. “Am înaintat deja o plângere penală la Poliție. Nu vom renunța, mergem înainte. În privința relației pe plan sportiv cu Viorel Bubău, problema se va lua în discuție la București, în cadrul Consilului de Administrație al Regiei”, a declarat directorul Cristian Chirteș. Mădălina Henteș a fost foarte rezervată în declarații, dar nu-și schimbă poziția.”Nu am nimic de spus în plus față de ceea ce am declarat la Poliție. Sper ca justiția să își facă datoria. Probabil dl. Bubău va încerca în continuare să deformeze realitatea, însă faptele vorbesc de la sine. Mai este nevoie de vreo dovadă mai concludentă decât zgârieturile de pe fața dânsului sau amnezia subită. Nu vreau să fac un scandal de presă, nu vreau să fac rău familiei acestuia. A făcut-o el însuși. E mai mult decât regretabil ceea ce s-a întâmplat, mai ales că există un precedent. Tot ce îmi doresc e să îmi revin, în primul rând din trauma psihică pe care am suferit-o”.

Presa sau spinii din ochii primarului bătăuș

Primarul-călăreț a atacat și presa, pentru “isteria mediatică” creată. Acuzele au vizat în special ZIARUL de Mureș și cotidianul ZI de ZI, care au urmărit pas cu pas evoluția cazului Bubău.

Publicațiile noastre nu doar că au semnalat obiectiv faptele, dar mesajele venite de la cititori spun totul despre el. Oamenii încep să vorbească deoarece realizează că în sfârșit cineva are curajul de a aplica legea și în cazul lui.

Bubău a devenit victima propriilor interese și acțiuni, a orgoliului său nemăsurat și a lipsei de demnitate. În situații similare Bubău a recurs mereu la postura de victimă, prevalându-se de faptul că se consideră un mare sportiv și un primar cu o activitate impecabilă.

Activitatea lui sportivă este, totuși, destul de subțire, iar despre ce a făcut în timpul mandatelor de primar se vor pronunța autoritățile abilitate în acest sens.

În cazul sportivei lovite de Viorel Bubău, solicităm magistraților să-și facă treaba și să aplice legea fără a ține cont de influențele la care primarul din Sântana ar putea recurge. De asemenea, solicităm prefectului, dar și președintelui CJ să-l suspende din funcția de primar până la soluționarea cazului.

Vom reveni.

Cristina CORNEA

“Acest incident nu face cinste nici funcției de primar, nici PSD. În legătură cu cele afirmate de Bubău, cu pierderile de memorie, multă lume bănuia acest lucru. Aceasta este adevărata față a primarului pesedist Bubău. Un om care bate o femeie nu merită multe… Noi ca instituție vom lua o decizie după ce organele abilitate vor da o hotărâre definitivă”,

Ciprian Dobre,

prefect de Mureș

“În cadrul ședinței de birou executiv extins, Viorel Bubău și-a prezentat cererea de suspendare din funcțiile de vicepreședinte și purtător de cuvânt al PSD, pe care le-am acceptat. Nu se pune în discuție pierderea calității de membru al PSD. Această situație va ține până când Justiția va da o hotărâre definitivă. Despre funcțiile vacante, vă pot spune că pentru postul de vicepreședinte nu se pune problema întrucât săptămâna viitoare vor fi alegerile. Eu voi prelua funcția de purtător de cuvânt”,

Cristian Georgescu,

senator PSD Mureș

“Dacă e adevărat tot ce se spune și se scrie în presă, atunci consider că fapta lui Bubău este una gravă. Ca și președinte al CJ nu am calitatea de a lua măsuri, deocamdată. Însă după ce organele abilitate își vor da verdictul și vor face constatările necesare, atunci, conform legii 215, se pot lua măsuri privind suspendarea primarului Bubău din funcție”,

președintele CJ Mureș,

Lokodi Edita

“În data de 01.04.2005, între numitul Bubău Viorel, din Sântana de Mureș și Henteș Mădălina s-a produs un conflict spontan, în urma căruia susnumita a fost agresată fizic, fiind transportată la Spitalul Județean Mureș pentru investigații medicale. (…) În data de 04.04.2005, în urma constatării medico-legale, I.M.L. Tg. Mureș i-a eliberat un Certificat medico-legal, din care rezultă, că prezintă leziuni traumatice prin loviri directe cu un corp contondent și indirect de o suprafață dură, pentru care necesită 6-7 zile îngrijiri medicale.” (comunicat poliție)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close