EconomicEveniment

Business Event la cea de-a patra ediţie, recompensă pentru cei mai buni dintre cei buni în afaceri

Doamne şi afaceri Oamenii de afaceri sighişoreni ştiu cu siguranţă să se distreze, după cum ne-au dovedit la cea de-a patra ediţie a Business Event, evenimentul dedicat întreprinzătorilor mici şi mijlocii care a încununat un an de muncă. Iar, dacă doamnele şi domnii sunt la fel de pricepuţi şi la afaceri, municipiul Sighişoara va prospera în viitor. Sabina, Monica Anghel, Aurelian Temişan şi DJ3 au completat fericit, din punct de vedere muzical, o seară elegantă.

O seară de sâmbătă când planurile niciunei doamne sau domn din afacerile din zona Sighişoarei nu au putut fi încurcate de mult aşteptata reîntâlnire la cea de-a patra ediţie a Business Event, evenimentul de afaceri organizat de Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) la Sala Imperial. Nici măcar Ziua Îndrăgostiţilor nu i-a împiedicat pe afaceriştii din municipiul mureşean de pe Târnava Mare să rateze ocazia de a se destinde împreună după un an complicat pentru mediul de afaceri românesc şi, implicit, pentru cel sighişorean.

Peste 250 de oameni de afaceri din Sighişoara au răspuns prezent invitaţiei la petrecerea elegantă ai cărei gazde prietenoase au fost Neagu Minoriu, preşedintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CLIMM) Sighişoara, şi Ştefan Schuller, vicepreşedinte al aceluiaşi consiliu. Fiecare oaspete a fost aşteptat la intrare de către conducerea CLIMM, iar fiecare invitat s-a străduit să ajungă punctual la întâlnirea cu ceilalţi doamne şi domni întreprinzători, conştienţi că timpul însemna petrecere pierdută ca să parafrazăm o expresie celebră a capitalismului.

Foto 3_Neagu Minoriu şi Miron Tibişor au recompensat performanţa IMM-urilor din zona Sighişoarei

Premianţii IMM-urilor

Seara a fost deschisă când ceremonios, când glumeţ de către Minoriu Neagu, care a avut pe parcursul serii şi alte intervenţii meşteşugite. Mai în glumă, mai în serios, dacă vreodată afacerile nu îi vor mai merge, cu siguranţă ar fi un maestru de ceremonii de succes. Preşedintele Minoriu Neagu l-a introdus în scenă pe un invitat deja aşteptat de către întreprinzătorii sighişoreni, pe Marian Miron Tibişor, vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Aflat pentru a treia oară la Business Eventul sighişorean, acesta vine an de an cu veşti bune pentru IMM-urile locale. Şi în acest an le-a vorbit oamenilor de afaceri despre dezvoltarea consiliului afiliat la organizaţiile de profil din Uniunea Europeană şi din lume, despre reuşitele naţionale şi despre numeroasele proiecte care vizează angajaţii din Regiunea 7 Centru. “În fiecare judeţ avem reprezentanţi în comisiile de dialog social, în unele judeţe avem şi câte patru reprezentanţi pentru că alte patronate nu au reprezentanţi”, a spus vicepreşedintele, arătând forţa Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România. Mai mult chiar, la Sighişoara, s-ar putea să fie înfiinţat şi să fiinţeze primul patronat al doamnelor şi acestea păreau foarte hotărâte să se organizeze înaintea domnilor.

Tot lui Marian Miron Tibişor i-a revenit sarcina de a înmâna câteva diplome de excelenţă, diplome acordate în premieră şi care i-au recompensat pe trei oameni de afaceri din zona Sighişoarei, cei mai buni dintre cei buni. Astfel, în aplauzele colegilor de business, Gheorghe Albu, Iulian Herghelegiu şi Dan Perţe au fost premiaţi.

Scurta ceremonie a fost urmată de un succint discurs al prefectului Lucian Goga, originar din Sighişoara, bucuros să fie acasă printre concitadinii săi. „Mă bucur să mă aflu azi aici, în această seară, alături de dvs., pentru că aici sunt acasă. Vreau să subliniez, de asemenea, câteva merite deosebite ale celor de la CLIMM, ideea de a se organiza în acest consiliu local, pentru că întreprinderile mici şi mijlocii sunt o rotiţă importantă în angrenajul economiei naţionale. Vreau să îi felicit pentru ideea de a organiza şi de a ajunge la a patra ediţie a acestui minunat bal, să le urez succes, să le spun că împreună cu autorităţile locale şi centrale vom face lucruri bune pentru acest oraş, pentru o economie de piaţă mai bună care să facă faţă provocărilor şi să creeze locuri de muncă pentru ca cetăţenii Sighişoarei să nu mai fie nevoiţi să plece în străinătate şi pentru ca ai noştri copii dacă pleacă la şcoli în alte oraşe să se poată întoarce în Sighişoara şi să aibă locuri de muncă”, s-a adresat oficialul Guvernului oamenilor de afaceri.

Monica Anghel a încântat

S-au autodepăşit muzical

Odată încheiată partea “serioasă şi ceremonioasă” a serii, Minoriu Neagu a dat startul distracţiei. Primul care a făcut spectacol, iar oaspeţii au încins ringul a fost Aurelian Temişan. Vibrant, empatic, cu o voce cuceritoare şi la propriu şi la figurat, interpretul – actor a încântat cu cover-urile pe care le-a ales, de la Ray Charles, Joe Cocker, Lionel Richie, Aurelian Andreescu etc. Monica Anghel, deşi uşor răcită, nu a dezamăgit, iar vocea sa a vibrat în imperiala Sală Imperial. O apariţie inedită a fost Sabina, un copil minune care cucereşte trofeu după trofeu în lumea muzicală şi de care cu siguranţă vom mai auzi. Interesant este că mama tinerei – Silviana – este sighişoreancă, iar chiar în ziua Business Eventului şi-a sărbătorit ziua de naştere, iar cele câteva sute de invitaţi nu s-au sfiit să îi cânte La mulţi ani!

Seara a continuat apoi din nou pe ritmurile, versurile şi muzica alese de către Aurelian Temişan care a cântat şi a încântat până în jurul orei 2. DJ3 au preluat apoi ringul de dans, Compact, Holograf, Iris fiind doar câteva alegeri din playlist-ul lor.

A fost o petrecere reuşită, elegantă, o recompensă binemeritată pentru întreprinzătorii sighişoreni pentru efortul lor de peste an. (L.V.)

 

Viceprimarul Dan Bândea conştient de rolul IMM-iştilor în economie

„Din luna decembrie, reprezentantul

lor este invitat special în Consiliul

Local, până acum nu au fost, încercăm

să ne aplecăm asupra problemelor lor,

să ne înţelegem cât mai bine pentru că

ei sunt cei care contribuie la bugetul

local cel mai mult şi, rezolvând

problemele lor şi nevoile lor, rezolvăm,

de fapt, problemele comunităţii”,

 

ne-a declarat viceprimarul Dan Bândea despre CLIMM.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close