Uncategorized

Cadouri trăznite ale VIP-urilor

Oricât de săraci şi amărâţi am fi noi oamenii de rând toţi primim cadouri de-a lungul vieţii. Daruri sunt de toate felurile dar cele care rămân în mintea noastră sunt cele cu valoare sentimentală inestimabilă sau cadourile inedite. Să vedem ce daruri inedite primesc personalităţile judeţului Mureş!

Am început cu Carmen Vamanu. Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă ne-a spus că funcţia pe care o deţine nu-i aduce mai multe cadouri decât înainte. Dânsa se mai plânge şi de faptul că în loc să primească cadouri, suferă de lipsa respectului din partea subordonaţilor. Totuşi ne-a spus că cel mai inedit cadou pe care l-a primit de-a lungul vieţii a fost o pâine. Nu a vrut să ne spună nici când şi nici de la cine a primit acest cadou. Sperăm că din bucata dânsei de pâine a hrănit cel puţin un om şi-un câineÂ…

Iacob nu primeşte cadouri. Dar atenţii?

Următorul pe lista noastră a fost Iacob Dumitru, secretar la Primăria din Reghin. Dacă de la Carmen Vamanu am primit puţine informaţii atunci de la Iacob se poate spune liniştit că n-am primit nimic. El ne-a spus simplu că nu primeşte nimic niciodată, lucru cel puţin curios chiar şi pentru un cetăţean de rând.

Ţuica “ghidului” Obrejan
 
Viorel Obrejan, viceprimarul peremist al oraşului Luduş, ne-a spus că unul din cele mai inedite cadouri primite a fost o sticlă de ţuică de prune, primită în 25 mai 1974. A vrut să-i dea cep la nunta lui dar a uitat şi de atunci a tot amânat deschiderea ei astfel încât sticla a rămas şi acum nedeschisă. Un alt cadou inedit a primit pe vremea când era ghid la BTT Mureş. Acolo a primit, de la un grup de turişti maghiari, o carte scrisă în limba maghiară care la vremea respectivă era interzisă în România. Dânsul ne-a spus că a încercat să o citească, cu ajutorul unui translator, pentru că vorbeşte şi înţelege limba maghiară dar nu a înţeles de ce era interzisă, pentru că acea carte era un simplu ghid turistic editat în Ungaria în care toate obiectivele turistice erau “ale noastre”.

Viceprimarul strânge mâini

Următoarea personalitate luată în colimator a fost Hegyi M. Mihaly viceprimarul oraşului Sovata. Şi aici ne-am lovit de o lipsă de cooperare. Domnul Mihaly ne-a declarat că nu primeşte decât felicitări, urări de bine, strângeri de mână sau îmbrăţişări.

Socotar, un boier de viţă nouă

Singurul care recunoaşte că “face parte dintr-o familie de boieri” şi că primeşte multe daruri şi sărbătoreşte ori de câte ori se iveşte o ocazie este Dinu Socotar, preşedintele PD Mureş. El recunoaşte că a primit multe cadouri de-a lungul vieţii dar nu a fost surprins niciodată pentru că i le oferă numai familia. Soţia, mai conservatoare, nu i-a dăruit niciodată ceva inedit.

Spumă (de ras) a poliţiei sighişorene

Am mai stat de vorbă şi cu şeful poliţiei din Sighişoara, comisarul Ioan Şerban. Dânsul spune că nu are parte de cadouri inedite pentru că în afară de spuma de ras pe care o primeşte de la soţie cadourile sunt foarte rare. Poate vrea să fie un model pentru subordonaţi dar noi suntem siguri că subordonaţii primesc mai multe cadouri decât el. Ultimul pe lista noastră este Mircea Savu viceprimarul Sighişoarei. Nici el nu iese prea tare din şablonul răspunsurilor primite de la celelalte personalităţi. Şi dânsul ne-a declarat că nu primeşte cadouri inedite. El a spus că “mai degrabă confecţionez cadouri şi le dăruiesc” pentru că “de cele mai multe ori dăruiesc cadouri, nu primesc”.
Acum, că tot am terminat, ne întrebăm şi îi întrebăm şi pe ei, cum se face că scoarţa de pe gândirea lor e mai groasă decât gheaţa din calota glaciară? Relax man!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close