Uncategorized

Caramida Lazar Company, marca înregistrata

La împlinirea vârstei de 63 de ani, omul de afaceri Ioan Lazar, impreuna cu familia sa, a inaugurat, joi, la Re­ghin, o performanta fabrica de ca­ra­mizi, in urma unei investitii de 6 mi­lioane de euro. Productia, la standarde europene, se va face in sectia deschisa in incinta fabricii de gresie și faianta. Pe langa alti invitati, la eveniment au fost prezenti viceprimarul si primarul municipiului Reghin, Maria Precup, respectiv Nagy Andraș. Cel din urma l-a si ajutat pe Ioan Lazar la taierea panglicii. Maria Precup a avut onoarea de a sparge șampania pentru a purta noroc proaspetei firme. Prin aceasta investitie, Ioan Lazar, administratorul firmei SC Lazar SRL, a creat 30 de locuri noi de munca pe piata Reghinului. Deschisa de aproximativ doua saptamâni, fabrica de caramida a trimis deja primele transporturi catre cumparatori.

Primele caramizi

au plecat la beneficiari

„In tara au plecat deja primele camioane, de maxim o saptamâna. Investitia noastra se ridica la șase milioane de euro, fara teren, acesta fiind proprietatea noastra. Pur și simplu utilaje, hala și toate utilitatile. Avem ultima generatie de utilaje, în fabrica lucreaza trei schimburi, în fiecare schimb câte cinci oameni, rezultand o productie de 12 mii de bucati pe zi. Performanta utilajelor este data de folosinta multor calculatoare, procese tehnologice automatizate, nu este necesara interventia omului, doar supraveghere. Ge­neratia de utilaje este 2008, toate aduse din Italia. Partea de preparare s-a facut cu cola­borarea unei firme germane, iar instalarea utilajelor s-a facut sub supravegherea italienilor și a nemtilor. Noi doar am asistat și am ajutat la montaj. Am facut testele de rezistenta la compresiune și toate datele necesare pentru lansarea pe piata a produsului, ne încadram în topul clasei de caramida. Cred ca vom deveni lideri pe piata cu produsele noastre, credem ca vom face fata bine concurentei prin calitate. Politica noastra pe piata este simpla: un pret bun cu calitate maxima. Preturile variaza undeva per bucata între o medie de 2,5 și 2,7 ron unde se adauga și tva-ul” a declarat Marcel Lazar, director general. „Este o caramida termica, care nu necesita consumuri mari la încalzire pe perioada de iarna. Urmeaza ca în viitor, dupa trecerea crizei economice, sa dublam capacitatea de productie. Este loc lasat înca pentru o linie tehnologica. Prin montarea unui cuptor și a unui uscator vom dubla capacitatea. Avem 31 de oameni care lucreaza în aceasta fabrica, totul este automatizat, robotizat. Eu sunt optimist și nu consider ca este o criza în domeniul nostru și totul va merge bine. In prima faza am avut și un credit contractat de la banca în rest toate investitiile au fost din forte proprii”, ne-a declarat Ioan Lazar.

Edilii umfla

pieptul cu mandrie

Pe lânga toti ceilalti care au participat la inaugurarea fabricii de caramida, marca Lazar Company, edilii șefi și-au aratat și ei multumirea și totodata mândria de a avea o astfel de fabrica în municipiu.

„Pentru mine, ca și conducator al acestui oraș înseamna un lucru foarte bun, un lucru placut sa participi la inaugurarea unei fabrici, unei unitati de productie care angajeaza persoane în situatia în care de pe o zi pe alta crește rata somajului. Municipiul Reghin are înca un loc onorabil, cu 1,8%. De aceea, este un lucru binevenit deschiderea unei astfel de fabrici. De profesie fiind inginer, bineinteles ca ma intereseaza tehnicile noi, modernizarea fluxurilor de fabricatie și într-adevar aceasta fabrica este una moderna care satisface toate standardele, ecologice, fonice cât și de productie” a precizat Nagy Andras, primarul Municipiului Reghin. „Este o realizare extraordinara în timp ce toata lumea își închide activitatea, prin faptul ca ai creat oportunitatea de a angaja înca 30 de oameni și a face o productie, ceea ce rar se întâmpla în Reghin petru ca toata lumea face comert sau alte activitati neproductive, eu sunt foarte fericita și le doresc sa fie de bun augur și sa prospere în continuare. Am fost foarte placut impresionata de linia tehnologica, de conditiile eco în totalitate, fara praf fara poluare fonica și calitatea produselor mi s-a parut impecabila.” A declarat Maria Precup, viceprimarul Reghinului.

Drumul argilei

Investitia vine sa întregeasca portofoliul materialelor de constructii ale Lazar Company, alaturi de gresie și faianta. O prezentare succinta a procedeelor prin care se ajunge la realizarea caramizii într-o fabrica performanta, de ultima generatie, ni le-a oferit Marius Morariu, alaturi de seful de sectie, Simion Oprea. „Totul începe cu alimentarea, de la alimentator argila trece prin colergan, un utilaj care are rolul de a îmbunatati calitatile argilei de a o plastifia. De acolo va trece prin valturile zdrobitoare și cele fine, dupa care va intra în presa cu ajutorul benzilor din alimentatoare în presa. Acolo produsul se va taia la dimensiuni în functie de comenzi. Trece la uscare și de la uscare va intra în cuptor de unde va trece pe banda la partea finala la împachetare sau paletizare și de acolo își urmeaza cursul firesc catre beneficiar”, a precizat Oprea.

Codruta POP

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close