Sanatate

Cardiologii români, la nivelul Europei

DSC_0614

Aritmiile ventriculare sunt cele care au mortalitatea cea mai crescută dintre toate tipurile de aritmii, a arătat László Gellért, unul dintre cei mai reputaţi cardiologi din Ungaria, invitat la Conferinţa Internaţională de Cardiologie. Prezent la aproape toate ediţiile Conferinţei, acesta a declarat că se întoarce cu fiecare ocazie cu mare plăcere.

Reporter: Ce părere aveţi despre această ediţie aniversară a Conferinţei de Cardiologie ?

László Gellért: Această Conferinţă are într-adevăr un nivel profesional foarte ridicat, ceea ce este foarte îmbucurător. Colegii de aici ştiu din ce în ce mai multe. Sunt prezenţi, exact ca şi noi, în circuitul profesional medical de cea mai înaltă calitate din Europa. Am remarcat şi că nivelul calitativ al prezentărilor este în continuă creştere. Afirm cu toată responsabilitatea că temele dezbătute aici sunt aceleaşi care se dezbat la conferinţe asemănătoare din întreaga Europă. Putem simţi un mesaj extrem de important, atât noi medicii din Ungaria, cât şi cei de aici. Anume că noi nu trebuie să mergem în Europa. Suntem în Europa şi facem exact ce fac toţi ceilalţi colegi ai noştri.

Rep.: Cum vedeţi dumneavoastră colaborarea cu Clinica de Cardiologie din Târgu-Mureş?

L.G.: Această relaţie este foarte importantă pentru mine pe plan profesional. Avem o colaborare foarte intensă cu Clinica condusă de prof. Benedek, care trimite mulţi colegi la noi la practică şi pregătire, iar noi suntem bucuroşi că putem ajuta. La Clinica la care lucrez, Clinica Semmelweisz din Budapesta, una dintre cele mai prestigioase din ţară, primim în permanenţă un mare număr de studenţi, rezidenţi, tineri cercetători, din toată lumea. Periodic venim şi noi aici, chiar eu personal am realizat câteva intervenţii aici. Cu siguranţă această colaborare cu profesorul Benedek va continua şi pe viitor.

Rep.: Ne puteţi spune câteva cuvinte despre prezentarea susţinută în cadrul Conferinţei?

L.G.: Am vorbit despre ablaţia tahicardiilor ventriculare, mai exact despre diagnosticarea şi tratamentul acestui tip de aritmie foarte special. Acest tip de tahicardie cel mai periculos, şi deseori pune în pericol viaţa pacienţilor. Din această cauză este foarte importantă diagnosticarea şi tratamentul rapid şi corect. Paleta de terapii posibile este destul de largă. Putem vorbi efectiv despre salvare de vieţi, şi cu siguranţă de îmbunătăţire a calităţii vieţii pacienţilor cu ajutorul metodelor pe care le-am prezentat.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close