Educatie

Câștigătorii concursului ” Libertate la imaginație”

10989377_356787117865505_2703871950203117776_o

“Libertate la imaginație – Drepturile omului prin ochi de student” este un nou proiect din cadrul departamentului SCORP care, sub egida Ligii Studenților din Târgu Mureș a luat forma unui concurs de lucrări pe o temă legată de respectarea sau încălcarea Drepturilor Omului. Imaginația este o însușire valoroasă, importantă pentru o conviețuire armonioasă, iar scopul proiectului este de a sensibiliza și de a atrage atenția studenților de la Medicina Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, asupra unor aspecte legate de Drepturile Omului, pe care le întâlnesc în viața de zi cu zi, dar din lipsă de timp nu le conștientizează. Componenta principala a creativității o constituie imaginatia, dar creația de valoare reală presupune și o motivație, dorința de a realiza ceva nou, ceva deosebit, prin voință și perseverență în a face numeroase încercări și verificări.

Premii și premianți

Prin fotografiile, desenele sau afișele prezentate până la data limită de 9 aprilie, studenții au avut posibilitatea de a-și exprima impresiile și gândurile legate de aspecte ale Drepturilor Omului, iar apoi pe baza voturilor unui juriu ales au fost desemnați câștigătorii. Membrii juriului au fost Marius Beleaua, președinte LSTGM, Licu Răzvan, coordonatorul departamentului în cadrul căruia a avut loc proiectul (SCORP) și Flavia Nicoleta Buta, membră LSTGM. ” Dorim să felicităm toți participanții pentru creativitatea lor și munca depusă, toate lucrările au fost minunate, motiv pentru care decizia juriului nostru nu a fost deloc ușoară” a declarat Mihaela Maria Celsie, coordonator eveniment.

locul 1

Premiul I  a fost câștigat de Andreea Vîlcan și lucrarea inspirată din  articolul 4 ”Nimeni nu va fi ținut în sclavie, nici în servitute; sclavajul și comerțul cu sclavi sunt interzise sub toate formele lor”.

loculll2

 

Premiul II a fost câștigat de Andreea Melania Ignat și lucrarea inspirată din Dreptul la viață: Art.2 al Convenției europene ”protejează dreptul la viață al persoanei fizice din momentul nașterii și până în momentul decesului. Alege viața!”

premiul 3

Premiul III  Iulian Iftincă, lucrarea inspirată din ” Dreptul la siguranță”.

Toți studenții care au răspuns provocării acestui concurs au dovedit că, medicina este un amestec de știință și artă ce se bazează pe spirit de observație, logică, spirit critic și empatie, și îmbină cunoașterea rațională cu cea afectiv-emoțională.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close