EvenimentSocial

„Ce mică-i vacanța mare!”, la Hetiur

3-festival hetiurTerenul de sport din Hetiur (Sighişoara) va găzdui duminică, 14 iunie, de la ora 14.00, cea de a doua ediție a Festivalului Interetnic Zonal “Ce mica-i vacanţa mare!”, eveniment adresat în special copiilor.

Surprize numeroase

Festivalul este organizat de Asociația de Promovare a Antreprenoriatului și a Economiei Sociale Sighișoara (APAES) având ca parteneri Primăpria municipiului Sighișoara, Biserica Ortodoxă „Buna Vestire” din Hetiur, Teatrul T.a.C.T. Sighișoara și Asociația Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex Sighișoara, şi își dorește să reunească copiii din zona Sighișoarei, creând prin dialog artistic o punte de legătură între etniile conlocuitoare din zonă, contribuind prin acest demers la educarea tinerei generații pentru formarea unui spirit civic, democratic, european.

La ediţia din acest an, APAES va oferi participanților diplome și premii constând în pachete pregătite de sponsori, face-painting gratuit, teatru pentru copii și câteva momente artistice pentru promovarea unor tinere talente.

Participare numeroasă

Şi-au anunțat participarea grupuri de elevi din Grădiniţele cu Program Prelungit nr.1 Sighişoara și Ţigmandru, Școlile Primare din Hetiur și Daia, Şcolile Gimnaziale „Aurel Mosora”, „Victor Jinga”, „Nicolae Iorga” și „Zaharia Boiu” din Sighişoara, „Cornel Regman” din Daneş, „Ioan Stroiescu” din Criş, precum și grupurile și ansamblurile „Szivarvany” – Şcoala Gimnazială Fântânele, „Floare albastră” – Şcoala Gimnazială Albeşti – Boiu, „Muguraş de pe Târnavă” – Albeşti, „Asul de Treflă” și „Târnava” din Vânători și al Forumului Democrat al Germanilor din Sighişoara.
De asemenea, pe scena de la Hetiur vor mai urca Daniela Vlad, Chivuţa Trif, Adda (Adriana Gânfălean – n.r.), Daniela Costea, și Formaţia „Real“ Sighişoara, iar Teatrul T.a.C.T. Sighişoara va prezenta spectacolul „Scufiţa Roșie”, având în distribuție pe Gianina Iconaru, Denisa Capră și Ștefan Abrudan. Spectacolul va fi prezentat de Anca – Maria Radu – Coman de la RadioSon Sighișoara.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close