Uncategorized

Ce seară magică!

Atlassib Sibiu. Numele acesta dă fiori reci pe șira spinării suporterilor mureșeni. Campionatul trecut, suporterii au fost nevoiți să privească o lecție de baschet semnată Sibiu.

Baschetbaliștii lui Mihai Corui nu uită acest lucru, nici suporterii care doresc să plătească sibieniilor cu aceeași monedă. și această șansă apare, pentru că în etapa douăzeci și patru cele două echipe se întâlnesc în Polivalenta din Târgu-Mureș. Meciul de baschet este așteptat și de personalitățile importante. Rând pe rând, în Sala Polivalentă își fac apariția președinta F.R. Baschet, Carmen Tocală, urmată de domnul ministru Laszlo Borbely, care nu vine singur, ci împreună cu soția, la acest spectacol sportiv. Alte pesonalități importante, care au participat la acest meci au fost: Dinu Socotar, vicepreședintele BC Mureș, urmat de fostul subprefect, Bukhard Arpad.

Baschetbaliștii BC Mureș par foarte concentrați când ies la încălzire, iar la ultimele cuvinte dinaintea meciului, pe care dl. Mihai Corui le adresează jucătorilor, Selvey își întrerupe antrenorul și le zice colegilor ” Let’ s give it all, for this people”, adică ” Să dăm tot ce putem, pentru acești oameni”.

Acest meci a reprezentat totodată și un duel al galeriilor, știindu-se că galeria suporterilor mureșeni est înfrățită cu cea din Sibiu.

Se sărbătorește ziua de naștere a jucătorului mureșean George Trif, se cântă La Mulți Ani, într-o atmosferă festivă, dar meciul trebuie să înceapă. și începe neașteptat de bine pentru mureșeni, la primul time-out, solicitat de către sibieni, scorul este de 12- 5, pentru ca la finalul primului sfert, echipa care a fost mai prezentă sub ambele panouri, BC Mureș, să se afle în avantaj, și ce avantaj 28- 17, unul chiar liniștitor.

Suporterilor nu le vine să creadă. Sfertul al doilea începe la fel, mureșenii, conduc cu 7- 0 când se cere time-out de către Bogdan Spânu, antrenorul Sibiului. și funcționează oarecum, jucătorii sibieni marcând 11 puncte, la care mureșenii nu au replică. Brice Kabengele, face tot jocul sibienilor, dar de unul singur nu prea poți reuși, iar sfertul al doilea se termină cu mureșenii în avantaj, 49- 41.

Sfertul al treilea și al patrulea reprezintă un fiasco. Suporterii țin să-și facă auzită prezența în sală, iar Mureșenii pe parchet. Ultimele două sferturi sunt câștigate tot de către elevii lui Mihai Corui, pe deasupra, publicul mureșean mai având parte și de spectacol la slam-urile lui Selvey și Brice Kabengele, acest jucător valoros al sibienilor care cu doar câteva săptămâni în urmă era să i se alăture formației lui Mihai Corui.

Urmează Asesoft Ploiești, iar după această victorie, atât baschetbaliștii, cât și suporterii se gândesc cu încredere la acest meci, ce ar putea asigura biletele pentru accederea în play-off al formației din Târgu-Mureș.

Sergiu BLEAHU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close