Stiinta si tehnica

Ce trebuie să ai în vedere când achiziționezi camere de supraveghere?

Dacă ești pe punctul de a achiziționa o cameră supraveghere pentru locuința sau afacerea ta și nu știi exact ce să alegi, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere:

Rezoluția – cea mai importantă specificație a unei camere de supraveghere

Atunci când vrei să-ți achiziționezi o cameră de supraveghere video, cel mai probabil te aștepți ca aceasta să fie calitativă, pentru ca rezultatele să fie cele mai bune. Pentru ca acest lucru să fie posibil, imaginea trebuie să fie una clară, iar acest lucru presupune ca rezoluția să fie una cât mai mare. Rezoluția se măsoară în Megapixeli și, cu cât imaginea are mai mulți pixeli, cu atât este mai clară. Practic, o cameră cu o rezoluție mare va afișa mai multe detalii, iar presupușii musafiri nepoftiți vor fi recunoscuți mai ușor.

Carcasa – un element important pentru camerele de supraveghere

Pe piață există cinci tipuri de carcasă, care diferă atât ca specificații, cât și ca și formă sau rezistență:

  • DOME – În general, camerele de supraveghere tip Dome sunt ideale pentru instalare în interior, având un design discret și putând fi amplasate ușor atât pe tavan, cât și pe perete;
  • SPEED DOME – Camerele de supraveghere cu carcasă Speed Dome oferă posibilitatea rotirii în jurul celor trei axe și dispune de iluminator cu infraroșu și lentilă cu zoom motorizat;
  • CU PICIOR – Camerele de supraveghere cu picior sunt ideale pentru amplasarea în exterior, având un design vizibil și orientare facilă și având iluminator cu infraroșu;
  • PINEHOLE – Camerele de supraveghere tip Pinehole sau Mini pot fi mascate în diferite obiecte și sunt ideale pentru montarea în interior, fiind utilizate în cea mai mare parte la bancomate;
  • FISH EYE – Camerele de supraveghere tip Fish Eye sunt panoramice și au un unghi de vizibilitate de 180 grade, fiind ideale pentru interior, deoarece reușesc să acopere o întreagă încăpere.

Camere de exterior vs camere de interior

Camerele de supraveghere de exterior se diferențiază de cele de interior prin protecția pe care o oferă carcasa. În general, camerele de exterior pot fi montate și în interior. Totuși, cele mai utilizate camere pentru interior sunt cele cu carcasă DOME. În schimb, pentru exterior trebuie utilizate doar camere concepute pentru exterior, respectiv camere ce pot rezista la umiditate, la praf și la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute. 

Tipul lentilei determină unghiul de vizualizare al camerei

Obiectivul (lentila) este un alt element important, aceasta având rolul de a capta lumina și de a o focaliza pe senzorul de imagine. Dimensiunea lentilei este cea de care depinde unghiul de vizualizare. În funcție de acest criteriu există lentile cu unghi fix de vizualizare, cu unghi reglabil manual sau unghi reglabil prin telefonul mobil. În ceea ce privește lentila, un alt aspect important este dimensiunea acesteia. În funcție de unghiul de vizualizare dorit, poți alege o lentilă fixă, una cu lentilă varifocală sau una cu zoom motorizat. Cu cât distanța focală este mai mică, cu atât unghiul de vizualizare este mai mare.

Iluminarea nocturnă în infraroșu În general, camerele de supraveghere video au în dotare iluminator cu infraroșu, ce oferă posibilitatea camerelor să înregistreze imagini foarte clare și în cazul unei lumini scăzute sau pe timpul nopții. În acest mod, locațiile vor fi monitorizate în permanență. Totuși, pentru ca vizibilitatea să fie bună pe timp de noapte, nu trebuie să aibă obstacole ce ar putea perturba iluminarea cu infraroșu.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close