Casa si Gradina

Constructii sigure pe termen lung? Hidroizolatii terase mai inainte de toate!

Orice profesionist stie ca infiltratile de apa pot produce pagube uriase in orice constructie. In mediul extern, acoperisurile de calitate dar si realizarea unor hidroizolatii terase au un cuvant puternic de spus in cat de mare va fi riscul patrunderii apei unde nu trebuie.

De ce apelam sa servicii de hidroizolatii terase?

Indiferent ca vorbim de spatii comerciale, industriale sau rezidentiale, o hidroizolare corecta a acestora este de o importanta deosebita. Terasele pot fi atat circulabile, cat si necirculabile, dar hidroizolatiile sunt la fel de necesare in ambele cazuri.

Pe scurt, hidroizolarea teraselor aduce urmatoarele avantaje:

Impiedica infiltrarea apei prin spatii si crapaturi;

Ofera terasei o rezistenta mult mai mare la conditiile meteo si la razele solare;

Durabilitatea terasei creste considerabil;

Protejeaza in general de umezeala materialele de sub hidroizolatie;

Simplifica lucrarile de intretinere.

Unii ar spune ca hidroizolatiile nu sunt mereu necesare, insa este foarte gresit sa generalizam. Totul depinde de calitatea constructiilor, zona geografica (conditii meteo) si de configuratia teraselor. Totusi, hidroizolatiile sunt benefice chiar si in cazul constructiilor care au deja o calitate foarte inalta. Chiar si materialele premium se pot degrada in timp si pot lasa loc inflitratiilor de apa, insa realizarea de hidroizolatii terase poate spori considerabil longevitatea acestora.

Un lucru este cert: profesionistii in constructii vor recomanda mereu hidroizolarea teraselor. Este mult mai favorabil sa prevenim problemele decat sa le rezolvam, iar o hidroizolatie de calitate inalta face si ea parte din arsenalul elementelor de siguranta care ar trebui sa se regaseasca in orice cladire.

Impermeabilitate si rezistenta

Hidroizolatiile moderne, in special daca sunt realizate de companii cu experienta vasta, obtin rezultate exceptionale. Terasele devin impermeabile in totalitate, iar ploile dese nu ne vor mai ridica semne de intrebare si griji.

Este important de stiut ca pe langa stricaciunile directe cauzate de apa, fluctuatiile acesteia intre forma solida si forma lichida aduc si ele stricaciuni teraselor. Stratul hidroizolator este unul foarte rezistent la aceste oscilatii, dar si in general la temperaturile extreme din aer.

In acelasi timp, ne vom intreba ce se intampla cu apa? Din moment ce hidroizolatia etanseizeaza terasa, apa nu va mai patrunde in constructie. Totusi, nu trebuie sa ne facem griji cu privinta la acumularea acesteia. Hidroizolatiile realizate de companii specializate vor avea sisteme speciale prin care apa va fi redresata si se va scurge unde trebuie.

Pe langa eliminarea unor riscuri ceva mai imediate, s-a dovedit ca realizarea de hidroizolatii terase corecta ajuta si la cresterea durabilitatii cladirilor in general, deci ne vom bucura atat de terase care nu lasa loc apei sa se infiltreze, cat si de constructii care rezista mai multi ani.

Este cel mai bine sa lasam proiectele de hidroizolatii terase pe seama specialistilor. Acest lucru ne va garanta ca materialele folosite sunt de calitate inalta, ca sunt cele potrivite fiecarui caz in parte si ca izolatia va fi una implementata corect si cat mai profesional posibil.

Hidroizolatii terase marca Milucon

Specialistii companiei Milucon sunt profesionisti in adevaratul sens al cuvantului si au expertiza necesara pentru a realiza proiecte cu adevarat sigure si durabile. Hidroizolatiile sunt unul dintre multele puncte forte ale companiei, lucru dovedit de numarul foarte mare de clienti multumiti.

Milucon ne sprijina in atingerea celor mai inalte standarde de calitate in constructiile noastre, prin resursele umane experimentate si prin materialele pe care ni le pune la dispozitie. In plus, echipa sta mereu la dispozitia noatra aici cu asistenta specializata si ajutor!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close