Politic

Cristian Tudor Popescu: „Nu as fi crezut ca unii dintre pesedisti vor avea curajul sa iasa la scena deschisa”

Cristian Tudor Popescu a declarat, in cadrul unei emisiuni TV, faptul ca a fost surprins de rezultatul motiunii de cenzura.

„Nu aș fi crezut că unii dintre pesediști vor avea curajul să iasă la scenă deschisă și să voteze. De ani de zile vedem această situație. În timp ce se votează, stau acești paznici, aceste caraule stau acolo și se uită cum a votat ăla, cum a votat ăla. Votul este liber prin Constituție. Acest vot nu mai este liber. În momentul în care stă ăla în spatele tău și se uită cum votezi, nu mai e nici liber, nici direct, pentru că atunci votează el, ăla care stă cu ochiul pe tine. Cum se poate așa ceva? Sigur, pot fi ținuți în bănci parlamentarii. E jalnic, dar e posibil. Dar spectacolul pândarilor care stau acolo la vot este cel mai nedemocratic lucru cu putință.

Nu știu cum nu vede nimeni lucrul ăsta în Parlament. Acela nu e un vot liber, când stai cu pândarul în spate. E ca și cum ar intra niște inși din comisie, când mergem noi să votăm, ar intra în cabina de vot.

A pierdut pentru că nu a oferit perspective. Viorica Dăncilă nu a reușit să stăpânească partidul, așa cum a reușit Dragnea. A adunat o camarilă în jurul ei, le-a dat funcții, dar partidul, în întregimea lui, nu a reușit să-l stăpânească. O serie de inși, mai întâi cei de la ALDE, apoi și unii din PSD, și-au spus: unde mergem, domnule, cu Dăncilă, în perspectivă? Avem alegeri locale, alegeri parlamentare. E o locomotivă, ne ajută cu ceva? Ne dă o propulsie, ceva? Nu prea. Și atunci nu au mai mizat pe Dăncilă, ceea ce era și firesc, pentru că persoana este complet inadecvată, după cum spunea fostul ei coleg de partid, Victor Ponta. Și e o problemă, pentru că unele s-au promis și unele s-au dat, din banii noștri. Guvernul care vine trebuie să vadă ce găuri a făcut pentru a câștiga la această moțiune d-na Dăncilă”, a mentionat Cristian Tudor Popescu.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close