Uncategorized

CS Transilvania Târgu-Mures in turneu de testare

În perioada 24 – 26 august în municipiul nostru sa desfasurat un turneu de pregatire gazduit de noua sala de sport a clubului LPS Târgu – Mures. La acest turneu participa echipele CS Transilvania Târgu-Mures, Centrul National de Excelenta Râmnicu-Vâlcea, CSS 2 Baia Mare, CSS Sighisoara si CS Viitorul Medias

Primul meci al zilei de vineri a fost Centrul National de Excelenta Râmnicu Vâlcea-CSS 2 Baia Mare 35 – 26 (la pauza 13 – 11). Cele mai bune marcatoare ale acestui meci au fost Malat (10 reusite-Baia Mare), Kzinek Sabine (10 reusite C . N. E . Râmnicu – Vâlcea ) . De remarcat ar fi ca la începutul reprizei secunde Adrian Palcu ( antrenor CSS 2 Baia – Mare ) a dorit sa retraga echipa de pe teren în urma unui fault comis de Badita Cosmina asupra jucatoarei Kzinek Sabine , dar dupa un interval de circa 3 minute partida s -a reluat .Totodata o buna parte din repriza secunda am observat un marcaj strict a jucatoarei Stefian Bianca asupra Marcelei Mailat si despre care Stefian Bianca declara ca este o jucatoare agresiva, rea si dura în joc ” . Antrenorul echipei baimarene nu a dorit sa comenteze acest meci , dar Aurelian Rosca ne -a spus ca ” este un scor bun cu un partener tare… cu multe ratari aparute dupa o perioada de pregatire destul de lunga si sper ca spre apropierea de competitiile oficiale aceste ratari sa dispara. Despre echipa de arbitraj a marturisit ca “au fost doi arbitri tineri care au prestat destul de bine , desi la începutul jocului au avut unele greseli ..odata cu trecerea minutelor si – au intrat în rol prinzând curaj… Le urez succes si spera sa nu influenteze meciurile mele”.

Al doilea meci al turneul a fost CS Transilvania-CSS Sighisoara 36-34 (la pauza 17-14). Cele mai bune marcatoare ale acestei partide au fost Costea Liana (CS Transilvania – 11 reusite) si Muntean Monica (CSS Sighisoara – 9 reusite). A fost un meci disputat pe toata durata partidei , lucru demonstrat chiar si de rezultat. La finalul acestui meci antrenorul Emerih Georgescu Ioan (CS Transilvania) a declarat despre acest joc ca “a fost un joc de verificare cu un potential tehnico-tactic al echipei prin care doream sa verific capacitatea fetelor de a întelege tot ce le explic la antrenament despre gandirea tactica si combinatiile tehnico – tactice prin desfacerea apararii adverse . Datorita timpul scurt de pregatire nu eram sigur de calitatile fetelor si am jucat cu un sistem ofensiv 3-2-1 ce nu permite adversarelor sa marcheze din apropiere. S – a observat oboseala lor ce a dus la efectuarea a trei greseli tehnice de joc. Începem sa avem o vziune clara despre jocul nostru prin combintii clare de atac si realizarea de noi tactici de joc. Ce ma multumeste tehnic este pe lânga responsabilitatile tactice si angajarile Lianei Costea se vede experienta tehnica complexa. Totodata remarc o capacitate buna de efort a Alinei Muntean si a Claudiei Luca si speram sa crestem valoric pentru ca avem nevoie de jucatoare tinere care sa îmbunatateasca jocul nostru de echipa”.

Ultimele doua meciuri jucate pana la inchiderea editiei au fost castigate de Centrul National de Excelenta Ramnicu Valcea care a invins CS Viitorul Medias cu scorul de 39-30 (p 19-14) si de CS Transilvania Targu Mures care a batut la limita pe CSS 2 Baia Mare cu 38 la 36 (p 21-22).

Meciurile ramase nedisputate pana la inchiderea editiei au fost: CSS Sighisoara – Centrul National de Excelenta Ramnicu Valcea, CSS 2 Baia Mare-CS Viitorul Medias, CS Transilvania Targu Mures-Centrul National de Excelenta Ramnicu Valcea, CSS Sighisoara-CS Viitorul Medias, CS Transilvania Targu Mures-CS

Viitorul Medias, CSS Sighisoara-CSS 2 Baia Mare

(D.P.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close