Sanatate

Cum poți deveni cu profesionist mai bun

2 studentiUniversitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș va găzdui, în perioada 26-29 octombrie, în premieră, o nouă ediție a programului Leaders Education, realizat cu ajutorul Servier Pharma și UMF Târgu-Mureș și susținut Asociația Studenților Farmaciști Târgu-Mureș (ASF TGM) și Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR). Participarea este gratuită, așa că nu rata cele 12 ore de leadership care te vor face un profesionist mai bun.

Se presupune că după absolvirea facultății vei fi un inginer, medic, economist sau cercetător care va trebui să conducă echipe. Din păcate, aceste aptitudini de leadership necesare nu sunt abordate în curricula universităților din România și vei fi pus în fața faptului de a experimenta conceptul „Trial and error” atunci când vei conduce oameni. Leaders Education a luat naștere în urmă cu cinci ani, tocmai pentru a întâmpina această nevoie de cultivare a educației viitorilor lideri încă de pe băncile universității.

„Timp de cinci săptămâni, îți oferim cea mai bună introducere în conceptele fundamentale ale leadershipului și te punem față în față cu români remarcabili din aria ta de interes, care îți vor împărtăși din experiența lor. După participarea la Leaders Education, îți garantăm creșterea pe plan personal și o mai bună înțelegere a celor din jur. Nu vei deveni imediat un lider, deoarece acesta este un proces pe termen lung, însă vei descoperi un set de fundamente care te pot ajuta să pornești la drum în deplină cunoștință de cauză. Invitații nu îți vor oferi rețete de succes, doar o doză mare de inspirație și îți vor transmite încrederea că se poate. Totodată, programul îți facilitează accesul în comunitatea Fundației Leaders și vei putea beneficia și ulterior de programele noastre de leadership complementare”, au precizat reprezentanții Fundației Leaders.

 Ce au învățat participanții

Cei care au participat la program au numai cuvinte de laudă pentru program, susținând că au învățat cum să gândească strategic, dar și cum să fie mai puternici și să aibă încredere în echipa lor. „Am învățat să gândesc strategic, să planific pe termen lung, să folosesc la maximum toate resursele pe care le am la dispoziție, să îmi formez o echipă puternică și să am încredere în echipa mea, căreia să-i distribui sarcini pe care le va face la fel de bine ca și mine”, mărturisește Andreea Ștefan, absolventă a progamului Leaders Education. Fundația Leaders este despre aspirații, experiențe inedite și valori. Organizația s-a constituit în anul 2000 și și-a dorit să dezvolte un cadru în care actualii și viitorii lideri să poată interacționa și să își coordoneze eforturile în vederea schimbării societății, o schimbare realizată prin educație, modele autentice de leadership și o nouă viziune asupra rolului tinerilor în conducerea societății. Înțelegerea conceptului și acțiunilor de leadership de către noua generație de lideri, precum și încurajarea unei atitudini antreprenoriale în rândul tinerilor români sunt direcțiile pe care Fundația Leaders le urmează în programele oferite.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close