AdministratieEconomic

Peste 600 de ludușeni angajați la Leoni  

1 ACompania bistrițeană numărul 1 în Europa în domeniul cablajelor, Leoni, a deschis un punct de lucru la Luduș, care se axează pe fabricarea de echipamente electrice, electronice și motoare pentru autovehiculele BMW și asigură locuri de muncă unui număr dublu de angajați, față de cât se preconiza.

„Sosirea companiei Leoni la Luduș a fost una dintre cele mai importante realizări ale mandatului meu. Am reușit, fără nici un fel de ajutor din partea altor autorități, să-mi respect cea mai importantă promisiune electorală și pentru mine asta contează enorm. Dar planurile noastre privind reducerea șomajului din Luduș nu se opresc aici, de aceea am ținut neapărat să fac o vizită la punctul de lucru de la Luduș, deschis de curând de compania Leoni, pentru a avea o imagine cât mai clară cu privire la desfășurarea activității și la condițiile de muncă oferite ludușenilor. Am ajuns la concluzia că facilitățile pe care compania le pune la dispoziția angajaților vin să întâmpine nevoile unor locuri de muncă moderne și la standarde europene, iar angajatorul Leoni are un plan de dezvoltare pentru a ajunge la 643 de angajați până la sfârșitul anului, de la 506 în prezent, așa că fac un apel către toți ludușenii care nu au reușit să se prezinte la campaniile de recrutare anterioare să se pregătească pentru cele care vor urma până la sfârșitul anului. Mă bucur că Leoni nu e doar un simplu investitor, ci un investitor strategic pentru Luduș, fiind în momentul de față cel mai mare angajator din oraș”, a declarat primarul Cristian Moldovan.

1 BÎn urmă cu trei luni, edilul orașului Luduș, Cristian Moldovan i-a contactat și i-a invitat pe reprezentanții Leoni la Luduș pentru a purta o discuție în vederea înființării unui punct de lucru aici. Marius Cotor, managerul Leoni Bistrița, și Teofil Păcurar, responsabilul campaniei de recrutări, au răspuns acestei provocări, au studiat piața și fiecare ofertă în parte în vederea închirierii unui spațiu cu hală, iar în data de 14 iulie 2015 au semnat contractul pentru închirierea unui imobil în zona industrială.

Cei care sunt interesați de angajare, pot obține informații la punctul de lucru Leoni situat în Luduș, str.1 Mai, nr.40. Facilitățile pe care compania le pune la dispoziția angajaților vin să întâmpine nevoile unor locuri de muncă moderne și la standarde europene.

Fabrica Leoni din Bistrița a fost înființată în anul 2002, principalii clienți fiind Mercedes, BMW și Rolls-Royce. Anul 2015 este anul în care compania LEONI își lărgește portofoliul de proiecte și gama de mașini pentru care produce cablaje. În urma extinderii, Leoni Bistrița are prognozată o creștere între 40-50% în următorii 2 ani, însemnând o cifră de afaceri de peste 300 milioane de euro.

Amalia Vasilescu

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close