Politic

Dacian Ciolos: „Putem sa guvernam in urma unor alegeri pentru Parlamentul national”

Dacian Ciolos a vorbit despre alegerile anticipate ce ar fi necesare pentru constituirea unei noi majoritati politice.

„Implicarea da roade, de acum o sa avem mult de lucru, dar asta nu e o problema, important e ca avem cu cine. Exista perspective bune pentru ce construim. Sunt la Bruxelles de azi, lucram la constituirea unui nou grup politic in PE, am venit sa incepem discutiile pentru constituirea acestui grup politic din care vom facem parte si care sa fie parte a unei majoritati proeuropene in parlament care sa sustina desemnarea unui nou presedinte al Comisiei Europene. Credem ca asta e forma cea mai directa si democratica de a relegitima forte politice in Parlamentul Romaniei ca sa putem construi o majoritate politica gata sa guverneze. Dupa ce lucrurile se limpezesc si in PSD, si avem premisele pentru asta, ar trebui sa ne gandim foarte serios. Romanii au dat un semnal ca aceasta primenire poate avea loc, aceasta clarificare a relegitimarii unor forte politice in parlament care sa guverneze pentru Romania si in interesul romanilor, nu al unor lideri de partid. Acest lucru e posibil. Suntem gata sa fim partasi la un astfel de proces. Putem sa guvernam in urma unor alegeri pentru Parlamentul national.

De acum inainte avem un mandat toti care am primit votul ieri, dincolo de a merge sa reprezentam Romania in PE, avem de construit in Romania, avem de reasezat multe lucruri, incurajam antreprenorii sa investeasca, sa investim in spitale, scoli, sa repunem Romania la locul ei.

Ma bucur ca putem face asta impreuna cu multi romani care au aratat ieri atata determinare. Acest guvern trebuie sa plece, Melescanu trebuie sa plece pentru modul dezastruos in care a organizat aceste alegeri si modul umilitor in care au fost tarati romanii care au stat ore in sir si nu au putut vota.

Dincolo de cum va trebui sa corectam legislatia pentru ca astfel de lucruri sa nu mai intample, Guvernul trebuie sa isi asume responsabilitatea. De ieri exista si acest motiv in plus ca Guvernul acesta sa plece. Ma bucur ca aceasta decizie a justitiei vine dupa ce partidul pe care il conduce a fost pus la locul lui de electorat, ca sa nu avem interpretari ca justitia e inflentata politic.”, a declarat Dacian Ciolos.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close