Administratie

Dan Dorul Rus: “A sosit vremea unei schimbari în Reghin”

De nouă ani este participant pe scena politică și administrativă a Reghinului, Dan Dorul Rus intră în competiția pentru primăria Reghin pe listele Alianței pentru Mureș. Despre strategia Rus Dan Dorul pentru alegerile locale în interviul care urmează.

Reporter: Care sunt motivele care v-au determinat să candidați ?
Dan Dorul Rus: De nouă  ani sunt martor și participant activ la viața politică și administrativă a Municipiului  Reghin. Acum consider că este momentul potrivit să valorific toată această experiență în beneficiul comunității  și orașului meu.  Sunt de profesie jurist, însă am și studii superioare tehnice, precum și un masterat în administrație locală.

Rep: Care este experiența dumneavoastră politică ?
Dan Dorul Rus: Politica nu este un scop în sine, ci un instrument. Faptul că sunt familiarizat de peste  nouă ani cu  resorturile care acționează  în politica locală mă va ajuta să realizez obiectivele pe care mi le propun pentru Primărie, având ca sprijin chiar politicienii locali.

Rep: Dar cea administrativă ?
Dan Dorul Rus: În anii petrecuți în funcția de Consilier Local și apoi, cum am mai spus, ca Director al Oficiului Prefectural am putut învăța și aprofunda întreg fenomenul administrativ local, respectiv baza legala precum și  mecanismul funcționării și  finanțării instituțiilor locale. Este decisiv ca un primar să cunoască și să stăpânească principiile și modul practic în care funcționează  administrația locală pentru a evita greÈ™eli, capcane, care au drept consecință  lipsa de eficiență în gestionarea patrimoniului public, pagube și chiar dosare penale.

Rep: Care sunt atuurile dumneavoastră ?
Dan Dorul Rus: Atuurile mele sunt  chiar activitatea  mea în domeniul politic și administrativ, despre care am vorbit anterior, la care se adaugă o importantă experiență, cea din domeniul  inițiativei private, având în vedere că din anul 1993 dețin o afacere proprie în Reghin,  printre cele care au rezistat crizei economice. De asemenea conduc din 2010 sucursala Reghin a Companiei Aquaserv Tg.Mureș, care asigură furnizarea unui serviciu vital pentru locuitorii din Reghin și împrejurimi: apa potabilă,  canalizarea și epurarea apelor uzate. Astfel,  în întreaga mea activitate de până acum am avut ocazia să cunosc multe aspecte ale gestionării și administrării unui oras, dar și a unei afaceri, care are ca unic scop eficiența. Și, nu în ultimul rând, am învățat să lucrez cu oamenii. Știu că, dacă respecți omul și dacă faci ceea ce trebuie,  vei fi la rândul tău respectat, chiar dacă nu poți să multumești pe toată lumea. Sunt conștient că fiecare cetățean are nevoile sale.

Rep.: Ce trebuie îmbunătățit la nivelul Reghinului ?
Dan Dorul Rus: Raportându-mă la ceea ce lipsește în acțiunile celor care au luat decizii în Reghin, aș enumera:  eficiența,  transparența  dar  și o viziune de ansamblu în ceea ce privește dezvoltarea Reghinului,  cu etape  și targeturi precise  și soluții de finanțare. Totuși, ca să poți duce la capat un  astfel  plan, trebuie să ai, ca primar,  o abordare de tip managerial, trebuie sa fii manager,  să știi să comunici,  să fii eficient. Oricum,  subiectul e vast și merită tratat cu atenție, iar cei interesați  îl vor găsi detaliat în  Programul “Pentru un Reghin prosperâ€, cu care mă voi prezenta în campania  electoralaă.

Rep.: Care sunt șansele dumneavoastră pentru Primăria Reghin ?
Dan Dorul Rus: Daca analizăm ce s-a întâmplat la ultimele două alegeri locale, constatăm că Reghinul are o particularitate: concentrarea voturilor UDMR într-o singură opțiune, coroborată  și cu o prezență notabilă la vot, și, în opoziție cu aceasta, o dispersare a voturilor celorlalte partide, combinată cu o păguboasă absență de la urne a votanților celorlalte partide. În acest an  se adaugă încă un handicap:  alegerea dintr-un singur tur de scrutin. Dar nu se știe niciodata, viața politică românească e plină de neprevăzut și surprize…Revenind la situația de acum, nu pot spune care sunt procentele, pentru că nu am văzut sondajele, dar pot spune ca sunt cel mai important contracandidat pentru Primăria Municipiului Reghin.
 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close