Uncategorized

Destinatia finala: liceu

Pe site-ul http://admitere.edu.ro, au fost publicate in 12 iulie, rapoartele finale ale repartizarii computerizate a absolventilor de clasa a VIII-a care au promovat Testele Nationale 2007. Din 138.865 elevi care au depus optiuni, au fost repartizati 137.326 (98,89%). 1.539 (1,11%) candidati nu au putut fi repartizati deoarece au completat prea putine optiuni în fisa de admitere. Peste 53% dintre candidati au fost declarati admisi la prima optiune exprimata, în timp ce procentul candidatilor repartizati la una din primele 3 optiuni a fost de 75%.

Conform rapoartelor statistice generate de aplicatia ADLIC, specializarea care a dominat topul preferintelor elevilor este matematica-informatica (9 din primele 10 specializari din tara, în ordinea mediei de admitere, sunt matematica-informatica). Liceul fruntas în clasamentul celor mai mari medii de admitere este Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti, unde media ultimului admis la profilul real a fost 9,51.

În Capitala, specializarea la care s-a înregistrat cea mai mare concurenta este matematica-informatica, bilingv engleza, de la Colegiul National “Sfântul Sava” unde media ultimului admis a fost 9,83. Cei 1539 de candidati nerepartizati în prima etapa au la dispozitie 5.494 locuri la licee si 76.806 locuri la scolile de arte si meserii, ramase neocupate. Acestia mai au o sansa la urmatoarea repartizare, programata în data de 23 iulie.

Ca si în ceilalti ani, aplicatia ADLIC pune la dispozitie informatii utile privind preferintele elevilor si optiunile acestora pentru specializarile existente în licee. Aplicatia “Orientare Admitere”, dezvoltata de SIVECO România a oferit candidatilor la un loc în liceu posibilitatea de a învata cum se completeaza fisa cu optiuni, astfel încât procentul celor care au ramas nerepartizati sa fie cât mai mic.

Ionut OPREA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close