Uncategorized

Dobre si Georgescu se contreaza pe finantari electorale

Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre a criticat vineri apartenenta senatorului PSD de Mures, Cristian Georgescu la grupul de parlamentari care a initiat proiectul de lege referitor la introducerea unui nou tip de subventii de la bugetul de stat si anume subventia pentru fiecare persoana înscrisa în cursa electorala.

Dobre a mai precizat ca de luni va incepe strangerea de semnaturi pentru a contracara modificarea Legii finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, pe motivul ca nu este de acord ca viitorilor candidati sa le fie alocati banii contribuabilior. “Protestez si nu sunt de acord ca cetatean, ca fiecare candidat sa primeasca finantari din banii contribuabilior. Eu nu vreau sa platesc campania nimanui si in consecinta voi initia incepand de luni, 21 iulie, la sediul partidului si ulterior in orasele din judet o strângere de semnaturi pentru a modifica o asemenea initiativa”, a declarat Dobre.

Georgescu, contraatac?

In consecinta Cristian Georgescu, l-a atacat pe vicele CJ sustinand ca face declaratii neavizate si ca in cazul in care cineva i-ar cere sa justifice sumele cheltuite in campania electorala de la locale cu siguranta nu ar reusi sa o faca. “E opinia domnului Dobre, ca de fiecare data neavizata. Un politician corect nu poate aloca sumele pe care le-a alocat el in campania electorala si pe care nu le poate justifica cu siguranta. Proiectul de lege in discutie, nu imi apartine mie personal ci unui grup de senatori, eu fiind doar unul dintre semnatari”, a replicat Georgescu.

Senatorul muresean, impreuna cu alti opt colegi din PSD au initiat un proiect de hotarâre prin care doresc modificarea Legii finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, in sensul introducerii unui nou tip de subventii de la bugetul de stat si anume subventia pentru fiecare persoana înscrisa în cursa electorala, propunerea urmând sa fie discutata în comisia juridica a Camerei superioare, la începutul urmatoarei perioade electorale.

Conform proiectului, un partid care are candidati în toate colegiile uninominale ar putea beneficia de o subventie de aproximativ 3,2 milioane de euro, în conditiile în care, în bugetul pe 2008 al Autoritatii Electorale permanente au fost prevazute pentru toate formatiunile politice 7,2 milioane de lei, mult mai putin decât ar primi, în varianta celor noua senatori, o singura formatiune politica.

Liviu CRUDU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close