Social

Este oficial! Cartelele PrePay se vor vinde doar cu buletinul

Dupa tragedia de la Caracal, o ordonanta de urgenta adoptata de Guvern prevede achizitionarea cartelelor PrePay doar dupa prezentarea actului de identitate.

„Astazi, in sedinta de Guvern, la propunerea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si a Ministerului Afacerilor Interne, a fost aprobata o Ordonanta de Urgenta privind modificarea si completarea Legislatiei, pentru a permite asigurarea unui raspuns cat mai prompt la urgentele cetatenilor, prin imbunatatirea posibilitatilor de preluare si gestionare a informatiilor de localizare asociate situatiilor de urgenta.

Pentru imbunatatirea localizarii persoanei care apeleaza serviciile de urgenta, prin acest act normative, se insitutie obligatia furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face in avans, de a furniza serviciul numai dupa ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM care va beneficia de respectivele servicii. Cu alte cuvinte, cartelele prepay vor fi furnizate doar dupa ce persoana care le achizioneaza prezinta actele de identificare. Aceasta obligatie intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2020.

Pentru imbunatatirea localizarii persoanei care solicita apelurile de urgenta, prin acest act mormativ, se instituie obligatia furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face in avans, de a utiliza serviciul numai dupa ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM. Incepand cu data de 1 septembrie 2020, este interzisa furnizarea serviciilor de telefonie destinate publicului la puncte mobile, pentru care plata se face in avans, prin intermediul cartelelor SIM, ai caror utilizatori finali nu au pus la dispozitia furnizorului datele de identificare. Deci, de la 1 septembrie 2020, nu se va mai putea vinde o cartela SIM fara a fi prezentate datele de identificare ale utilizatorilor.

O alta reglementare importanta este referitoare la consecintele in urma alertelor false. Minimul sanctiunii a fost majorat de la 500 la 1.500 de lei, iar maximul, de la 1.000 la 5.000”, a declarat Nelu Barbu, purtator de cuvant al Executivului.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close