Uncategorized

Expo Daneș

Așa cum deja ne-am obișnuit în ultima vreme, sâmbăta este ziua expozițiilor de bovine. Sâmbătă, 19 august, a fost rândul celor din Daneș să își prezinte animalele la expoziția annuală de taurine organizată în comună. Valoarea premiilor a rămas aceeași, așa că, pentru fiecare animal înscris în concurs s-a acordat o primă de participare în valoare de 300.000 lei vechi. Locul întâi la fiecare categoria a primit suma de 2 milioane, locul al doilea 1,5 milioane, iar locul al treilea, 1 milion de lei. Pentru premiile speciale s-a alocat suma de 500.00 lei pentru fiecare din cele două premii, iar pentru premiul cel mare, suma de trei milioane de lei.

Premii neacordate

Cu toate că la expoziție au participat un număr de aproximativ 60 de exemplare de bovine, anul acesta la Daneș s-a înregistrat o premieră. Nu au fost acordate două premii pentrul locul al doilea la categoria vaci primipare și juninci gestante, iar la categoria vaci multipare nu s-a acordat premiul întâi. “Deși animalele au defilat și existau exemplare care puteau să ia premiile, organizatorii au fost exigenți și nu le-au acordat deoarece, expozanții au venit foarte târziu și animalele nu au fost trecute în catalogul expoziției, așa că nu se știa originea lor și producția de lapte”, a precizat Szabo Arpad, directorul OJCA Mureș.

Premiile Daneș

La categoria vaci multipare, premiul; întâi nu a fost acordat. Pe locul al doilea s-a clasat Mateș Dorel din Daneș, iar premiul al treilea i-a revenit crescătorului Hofner Ștefan. La categoria vaci primipare, primul loc a fost ocupat de către cei de la SC. Agrocris. SRL, iar locul al doilea nu a fost acordat, pe al treilea clasându-se Nicolae Marcoș din Daneș. La categoria juninci gestante, SC Agrocris SRL a ocupat primele două locuri, iar al treilea a fost revendicat de firma SC Agroser Seleuș. Ultima categorie, tineret bovin de reproducție, nu a avut un câștigător pentru locul întâi, dar Agrocris a câștigat al doilea loc pe podium, urmat de Mihai Cristea din Daneș care a luat locul al treilea.

Mateș Mihai, în vârstă de 14 ani, a fost numit cel ai tânăr crescător, iar Ștefan Hofner, în vârstă de 77 de ani, a primit titlul de cel mai vârstnic.

Marele premiu și premiul pentru cel mai frumos uger au fost revendicate de cei de la SC Agrocris, pentru vaca cu numărul 42, un exemplar deosebit de frumos în opinia organizatorilor. (S.S.)

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close