Uncategorized

Extremistii buni si extremistii rai

Ca în fiecare an, de 1 Decembrie am avut parte de multimi de oameni, coroane de flori, fanfara, mitinguri neautorizate, servicii secrete, filari, arestari. În plus, ploaie mocaneasca si Smiley.
Sunt si eu român. Chiar verde. si sunt de acord ca evenimentele organizate de Ziua Nationala a României nu pot fi umbrite de actiuni extremiste. Dar nu pot fi de acord cu sintagma extremistii buni si extremistii rai. De aceea nu înteleg de ce autoritatile au actionat diferit în cazul celor din Garda Maghiara si Garda Secuiasca, fata de situatia celor de la Noua Dreapta. Sau invers.
    E clar ca baietii aceia din Garda Maghiara nu au venit tocmai din Ungaria ca sa pupe poala lui Matei Corvin, repus în drepturi pe statuia din centru. E clar ca nu s-au reunit cu cei din Garda Secuiasca la crâsma respectiva doar pentru un gulas si o cafea. Au fost opt, au avut drapele ale Ungariei, au vrut sa faca un pic de iures, mai mult de ochii presei. stiau ca nu au nimic de câstigat, poate doar o amenda grasa si niste pumni în spinare. Spre norocul lor, s-au ales doar cu amenda. Csibi Barna, seful Garzii Secuiesti, s-a vazut din nou vedeta, fiind arestat al doilea an la rând. Operatiunea politistilor si jandarmilor a fost pregatita din timp. Crâsma a fost filata de dimineata. Îi asteptau pe baieti. E drept ca i-au asteptat la tren si ei au venit cu masinile, dar asta e altceva. Pâna la urma totul a fost sub control, pacat ca din cauza lor s-a anulat vecernia la Catedrala Sfântul Mihail.
La Mures însa, extremistii au primit alt tratament. Sa ne-ntelegem însa, extremistii nostri.  Baietii de la Noua Dreapta au defilat, au manifestat si au depus coroane aproape ilegal în centrul Târgu Muresului, sub ochii înmarmuriti ai liderilor UDMR, cu aprobarea tacita a prefectului Marius Pascan. Cu doar o zi înainte, Primaria le-a refuzat celor de la Noua Dreapta posibilitatea a avea acest miting, pe motiv ca “manifestarile prefigurate au un substrat incitator, care poate crea un sentiment de nesiguranta în rândul cetatenilor orasului, pornind si de la ceea ce în aceasta unitate administrativ teritoriala s-a întâmplat nu cu mult timp în urmaâ€. E drept ca în urma cu o saptamâna Primaria acceptase mitingul celor de la Noua Dreapta si legea spune ca nu poti retrage o autorizatie cu 24 de ore înaintea evenimentului. A fost… cum ar veni… la limita legii… Nimeni n-a fost însa arestat la Târgu Mures în afara de doi hoti de electrocasnice, care au crezut ca de Ziua Nationala a României politia doarme lânga o coroana de flori.
De ce unii au fost arestati si altii sustinuti de autoritati? De ce aceasta discriminare? Întreb si eu, român verde: e normal într-o democratie europeana? Dar… cine sa-mi raspunda…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close