Uncategorized

Face-book către Terra : Sic, sic! Ați rămas fără oameni. Trăiesc toți aici, în câțiva biți și-o tastaură. Terminat.

    Motto: „ Progresăm și uităm să fim fericiți. Îngropăm bucurii într-o mare de biți. Nu te mai poți ascunde, ești mult prea conectat. Nu mai poți să fii singur, ești identificat. Nu mai poți să refuzi, nu te lasă să crezi. Te învață să-ți cauți iubirea pe net. Viața este viteză, nu mai poți să te-oprești. Te strivesc cei din urmă. Cineva să oprească invazia de biți. Cineva să ne facă din nou fericiți. “ – Fericire, Vama Veche

Acum ceva vreme s-a împlinit un an de la moartea subită a hai-faivului. Mă scuzați, ăsta o mai duce cumva, cu chiu, cu vai. Mai are de devorat câteva suflete de țărăncuțe, că alea au mai rămas să-i guste deliciile ieftine. Că deh! Lumea bună a Târgu-Mureșului s-a mutat pe feisbuc. Adică, mai pe românește, și-a dezbrăcat toată viața socială acolo. Nu vorbesc la modu’ general, mă refer strict la ăia care mă vor înjura atunci când vor citi articoluțul ăsta și anume: cei care țin cu toți dinții să aflăm când merg la WC și când se întorc, cei care își expun toate sentimentele de frustrare autocriticându-și fiecare poză și așteptând ovațiile prietenilor sau replicile alea gen : „vai, nu mai spune că te-ai îngrășat. uite cât de bine areți. pe bune. ești foarte frumoasă. eu sunt grasă…†, cei care-și povestesc de-a fir-a păr tot revelionul pe wall, cei care n-au idei de viață, dar au mereu la îndemână citate din nu-știu-ce poeți indieni, numai ca să te facă să te simți prost ș.a.m.d. Nu ai 3400 de prieteni, nu meriți să fii printre ai mei. Nu te afișezi prin poze cu cel puțin o persoană super-extra-mega-hiper cunoscută din lumea vedetelor mureșene? Ești inexistent, dragule. Aici e mult mai simplu să-ți construiești viața. Nimeni nu pune accent pe valoarea interioară, pe calitățile tale, nimeni nu cultivă nimic. Toți fură identități sau copiază pseudovedete de talie mondială.
Denisa Chebuțiu
PS: Nu merită să scriu și un al treilea paragraf. Oricum, textul e de așa natură încât să poată fi descifrat și de unul care habar nu are că un text normal trebuie să conțină un început, o povestire și un sfârșit. DA! Aici nu e niciun sfârșit! E doar începutul unei vieți virtuale mizerabile.
Roboței mititei, treziți-vă!  Până nu vă faceți mari de la atâta somn!

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close